Igrom Hrvatske ‘oduševljeni’ i u istočnoj Europi, uključujući i Srbiju: ‘Hrvati se imaju čemu nadati, kockasti svjetska klasa’

Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu 1. kola D skupine Svjetskog prvenstva u Kalinjingradu svladala je Nigeriju s 2-0 (1-0). Bila je to velika borba devedesetak minuta, no, bez sumnje Vatreni su pobjedu zaslužili. Naime, iako je Nigerija nešto pokušavala uglavnom je to bilo jalovo, nedovoljno da bi se ozbiljno dovela u pitanje prva pobjeda Hrvatske na Svjetskom prvenstvo u Rusiji.

Podsjetimo, Hrvatska je povela autogolom Oghenekaroa Eteba koji je skrenuo u svoju mrežu udarac glavom Marija Mandžukića. U 70. minuti nigerijski branič William Ekong je srušio Mandžukića u kaznenom prostoru , a brazilski sudac Ricci dosudio jedanaesterac kojeg je sigurno realizirao sjajni Luka Modrić, inače najbolji igrač utakmice u Kalinjingradu.

Oduševljenje igrom hrvatske reprezentacije i pobjedom protiv Nigerije Hrvati su podijelili diljem domovine, ali, naravno, i u dijaspori. Navodno su igrom Vatrenih oduševljeni i na Zapadom Balkanu, uključujući i Srbiju. srpski portali tako Vatrene proglašavaju ”svjetskom klasom”, što je Hrvatska predvođena Modrićem bila i prije nego li su je oni takvom proglasili, a bit će i poslije, nevezano uz pohvale koje dolaze iz Srbije, BiH. Ne igra Modrić u Realu godinama zašto što je ljepši od Ronalda.

Tako srpski tabloid portal Telegraf.rs, kojeg mnogi smatraju i biltenom bivšeg Šešeljevog učenika, Aleksandra Vučića,  piše: ”Imaju se čemu nadati Hrvati na ovom Svjetskom prvenstvu, vidjeli smo igru koja im obećava dug boravak u Rusiji, mada pravi ispiti tek slijede po momčad Zlatka Dalića, a prvi idući  i najveći – Argentina”, naslov teksta Telegrafa je: ”Rutina Hrvata protiv Nigerije, ”kockasti” su svjetska klasa!”

Na sličan način o Vatrenima pišu i ostali portali iz našeg istočnog susjedstva, kao što su Kurir, B92, Klix.ba,  Sportsport.ba

Izvor: narod.hr; Foto: fah

Odgovori

Skip to content