Obilježena 26. obljetnica Udruge roditelja poginulih branitelja grada Splita

Skupštinom održanom u Domu Hrvatske vojske u Lori, kojoj je prethodilo polaganje vijenaca na Groblju branitelja na Lovrincu i misa u crkvi sv. Ante u Poljudu, splitska Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata obilježila je danas 26. obljetnicu svoga osnutka.

Iako je svake godine sve manji broj članova koji su u mogućnosti odazvati se obljetnici obilježavanja, kako je u svom uvodnom obraćanju kazao Stanislav Ivančić, predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja, posebno ga bole prozivke da su povlašteni.

„Onaj koji izgubi svoje dijete nikako ne može biti povlašten u društvu.“, kazao je okupljenima u svom emotivnom obraćanju.

Uz predstavnika Ministarstva branitelja RH, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita, Policijske uprave splitsko-dalmatinske Skupštini u Domu HV u Lori nazočili su predstavnici brojnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Podršku za dosadašnji angažman i rad Udruge u ime Grada Splita svojom je nazočnošću i obraćanjem dala zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović, a kasnije se pridružio i gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je roditeljima poginulih branitelja poručio da su upravo oni savjest ovoga društva i pozvao ih da se kao ljudi čista srca uključe u društveno odgovoran posao i da upozoravaju one koje se bave politikom da rade ono što treba. Kad je riječ o povlaštenosti, kazao je, osobno se osjećam povlaštenim što stojim ovdje pred vama i što vam se mogu iz dubine srca zahvaliti.

Izvor: split.hr

Odgovori

Skip to content