Marko Ljubić: Kuščević opasno ugrožava čak i Marasa

Povodom najavljene provjere svakoga potpisa iz potpisnih knjiga inicijatora referendumskih inicijativa, protiv Istanbulske konvencije i za promjenu izbornog sustava, koju je javno po tko zna koji put u zadnjih nekoliko tjedana u ime vlade komentirao ministar Lovro Kuščević, pitali smo uglednog političkog komentatora Marka Ljubića, kako on vidi ministrove najave.

Marko Ljubić je za naš portal ministrove stavove komentirao ovako:

”Taj čovjek sve više u svakom pogledu napreduje. Kako je započeo, trebat će za njega graditi poseban muzej. Nikada nigdje nisam čuo genijalniju svinjariju od njegovog obrazloženja, zašto referendumska promjena izbornog sustava nije pitanje za neposredno odlučivanje hrvatskog naroda.

Naime, mudri naš ministar Lovro kaže da bi se izborni sustav trebao mjenjati u Saboru najširim mogućim konsenzusom parlamentarnih stranaka i zastupnika. A pazite razloga : U Saboru sjede legitimni predstavnici naroda!

To bi i moglo proći uz škrgutanje zubi ili čupanje kose, uz eventualno samopotezanje ušiju, kad na taj način vrli ministar ne bi poručivao da je legitimitet predstavnika veči od legitimiteta onoga tko im ga je dao.

Dakle od narodnog izvornog legitimiteta.

Zbog ove izjave i nebuloze koju bi trebalo svakako predložiti za izum desetljeća u politologiji i teoriji države, za multidisciplinarnu analizu pri čemu nije isključena ni medicinska, Plenkoviću savjetujem da zabrani piće u državnim institucijama, da svakako zabrani konzultacije s onim legendarnim shamanom iz okoline Ogulina, te uvede obavezan test na sve vrste opijata.

Jer, ako se profesor Lalić s punom lulom dohvati znanstvene ekspertize ove najnovije genijalnosti mudrog Lovre, čak bi i Maras mogao postati mjerna jedinica za znanje a Lovro njeni stoti dio.

Svašta smo prinuđeni čuti i slušati, ali rijetki se čak i u kladionicama usude kladiti na ovu razinu srozavanja, i gotovo dnevne produkcije tako neinteligentnih provala.

Izvor: totalno.hr

Odgovori

Skip to content