Englezi i dalje podbadaju Hrvatsku i izjednačavaju je s Rusijom: ‘Ovo je prvi put u 24 godine da su dvije istočnoeuropske momčadi došle do četvrtfinala’

Englezi ne prestaju s podbadnjima na račun Hrvatske, naime, dok su svi oduševljeni hrvatskom nogometnom reprezentacijom, oni pišu kako su Hrvati u Rusiji na domaćem terenu, te Hrvatsku proglašavaju istočnoeuropskom zemljom.

“Domaći teren je velika stvar na Svjetskim prvenstvima, ako i niste domaćin, važno je da se tako osjećate”, navodi Martin Samuel, engleski novinar.

“Prvi put u povijesti prvestvo se održava u istočnoj Europi i u 24 god godine ovo je prvi put da su dvije istočnoeuropske momčadi došle do četvrtfinala. Hrvatska i Rusija igrat će međusobno u subotu u Sočiju”, pišu Englezi.

“Hrvatsku i Rusiju razdvaja 1200 kilometara, kao i, recimo, London i Oslo. Ipak, vikinzi i Englezi nisu toliko različiti, baš kao što će se Hrvati prije idenficirati kao istočnoeuropska zemlja, iako su bliže Italiji”, dodaje se u tekstu.

Spominju Vedrana Ćorluku koji igra za Lokomotiv i pomoćnika izbornika Zlatka Dalića, Ivicu Olića, koji je bio heroj CSKA.

“Hrvatska nije Rusija, ali njima ovo nije gostujući teren kao nekim drugim zemljama. Rusija u četvrtfinalu nije mogla dobiti težeg protivnika od onoga koji se na njihovu terenu također osjeća kao kod kuće”, pišu Englezi.

Izvor: narod.hr; Foto: fah

1 comment

  1. Berislav

    Pa mi nismo Istočna Europa od doba Austrougarske smo pripadali mitteleuropi. U jugi tugi “zarazio” neke Balkanski melos i način ponašenja te menžtalitet samo “odabrane”

Odgovori

Skip to content