Slaven Bilić: ‘Kad bi se recimo prvenstvo igralo u Njemačkoj, tada bi možda Hrvatska bila favorit, a ovako su šanse s Rusijom 50:50’

Slaven Bilić jako je popularan u Rusiji, pa jedan novinar ruskog Sport Expressa opisao zahvalnost njemu i cijeloj našoj reprezentaciji. Prisjetio se kad su 2007. godine Hrvati u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo pobijedili Englesku te tako otvorili Rusima put.

“Bila je to jedna od najvećih pobjeda u povijesti Hrvatske. Pobijedili smo Englesku na njezinom terenu, u utakmici u kojoj su joj bodovi bili nužni. Stizale su tada zahvale iz Rusije, dobili smo mnogo pisama”, rekao je Bilić koji ipak ističe da su Vatreni to učinili zbog Hrvatske, a ne Rusije.

O utakmici na Svjetskom nogometnom prvenstvu koja će se igrati u subotu kaže kako je to podjednaka utakmica i da obje reprezentacije imaju jednake šanse.

“Kad bi se recimo prvenstvo igralo u Njemačkoj, tada bi možda Hrvatska bila favorit. Na papiru naša momčad je jača, ali i vi imate prednosti. Ruska reprezentacija je odlično organizirana”, poručio je.

Izvor: narod.hr

Odgovori

Skip to content