Predstavljen opći katolički molitvenik za vjernike svih uzrasta pod naslovom „Molitvenik sv. Ilije proroka – Svjedok s Karmela“

Ovaj izniman molitvenik sveobuhvatna sadržaja namijenjen je svim vjernicima te će im pomoći da prodube svoje molitveno iskustvo.

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 5. srpnja predstavljena je knjiga Molitvenik sv. Ilije proroka – Svjedok s Karmela, a predstavili su je dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum. 

Nakladna kuća Verbum upravo je objavila opći katolički molitvenik za vjernike svih uzrasta pod naslovom Molitvenik sv. Ilije proroka – Svjedok s Karmela. Uz posebne pobožnosti poznatom starozavjetnom proroku sv. Iliji – litanije, molitve, devetnicu, čitanja itd. – ovaj veliki molitvenik sadrži i bogatstvo brojnih drugih molitava i vjerskih sadržaja: obrasce vjere koji će biti od iznimne koristi svakome vjerniku, službene molitve Crkve vezane uz sakramente i blagoslovine, zatim pobožnosti i molitve: pobožnost u čast Isusu i presvetomu oltarskom sakramentu, pobožnost Duhu Svetomu, štovanje Blažene Djevice Marije, štovanje svetaca te svakodnevne i prigodne molitve.

Na kraju molitvenika nalaze se tekstovi najčešćih crkvenih pjesama, kao i pastoralne upute s važnim informacijama o sakramentima, ostalim bogoslužnim činima, hodočašćima, postu, nemrsu i drugim važnim temama vezanim za svakodnevni kršćanski život. Molitvenik sv. Ilije proroka – Svjedok s Karmela priredio je don Ljubo Planinić, a do sada je bio objavljivan u izdanju župe sv. Ilije Proroka u Kruševu te je postao omiljen među pukom. U ovom Verbumovom izdanju u  molitveniku su zadržane sve molitve iz prethodnih izdanja, kao i posebnosti koje su vezane za pobožnosti sv. Iliji u Bosni i Hercegovini koji je njezin zaštitnik, a ovo novo izdanje obogaćeno je Devetnicom sv. Iliji, molitvama i pjesmama te popisom župa posvećenih ovome svecu u Hrvatskoj.

Ovaj izniman molitvenik sveobuhvatna sadržaja tiskan je na velikom formatu u tvrdom uvezu s velikim i vrlo čitkim slovima. Namijenjen je svim vjernicima te će im pomoći da prodube svoje molitveno iskustvo. Osim što će svakako poslužiti jačanju pobožnosti prema sv. Iliji, svojim sadržajem i praktičnošću bit će koristan i u različitim životnim prigodama kao drag osobni i obiteljski molitvenik, služeći na duhovno obogaćenje svima koji se njime budu služili.

Molitvenik sv. Ilije proroka – Svjedok s Karmela je dostupan u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a moguće je o njemu više saznati na linku ovdje.

Izvor: hu-benedikt.hr

Odgovori

Skip to content