Hrvatska ponovno piše povijest: U nevjerojatnoj utakmici protiv bahatih Engleza prošla u finale Svjetskog prvenstva!

Nogometaši Hrvatske plasirali su se u finale SP u Rusiji nakon što su u srijedu u Moskvi u polufinalnom susretu svladali Englesku sa 2-1 nakon produžetaka, a pobjednički gol zabio je Mario Mandžukić u 109. minuti.

Prva opasna situacija na utakmici, u 5. minuti, rezultirala je pogotkom za Engleze. Luka Modrić je blizu 16-erca srušio Dele Allija, a Kieran Trippier je iz slobodnog udarca sa 20 metara zatresao mrežu.

U drugom poluvremenu Hrvatska je zaigrala bolje i počele su se redati prilike. Prvo je u 65. minuti Perišić odapeo s vrha 16-erca, ali loptu je na putu do mreže uspio blokirati Walker.

 
Hrvatska dolazi do izjednačenja u 68. minuti. Vrsaljko je ubacio u peterac, a Perišić iz teške situacije nogom pogađa za 1-1.
 
Perišić si je u 72. minuti nakon driblinga u 16-ercu oslobodio prostor i pucao, ali lopta pogađa vratnicu. Nova šansa za Hrvatsku stigla je u 83. minuti. Brozović je odlično uposlio Mandžukića, koji je sa 12 metara iskosa  opalio volej, ali ravno u vratara Pickforda.
 
Rezultat 1-1 ostao je i nakon 90 minuta, pa su uslijedili produžeci, a u produžecima prvu prigodu imali su Englezi, i to 99. minuti. Trippier je izveo korner, a Stonesov udarac glavom zaustavio je Vrsaljko, koji je loptu izbio sa gol-linije.
 
Krajem prvog produžetka (105+2) Perišić je ubacio nisku loptu u peterac, a Mandžukićev udarac nogom je obranio Pickford. U 108. minuti nova prilika za “vatrene”. Rakitić je lukavo izveo korner za Brozovića, koji je iz trka opalio, ali pored gola.
 
I onda u 109. minuti nakon loše reakcije engleske obrane, Perišić je glavom prebacio loptu do Mandžukića koji ljevicom zabija za pobjedu 2-1.
 
Tako će Hrvatska u finalu 15. srpnja u Moskvi na stadionu Lužnjiki igrati protiv Francuske, koja je u polufinalu dobila Belgiju sa 1-0. Za treće mjesto će 14. srpnja u Sankt Peterburgu igrati Belgija i Engleska.

Izvor: Hina/mh; Foto: fah

Odgovori

Skip to content