20. jubilarni festival Večeri dalmatinske pisme

Festival Večeri dalmatinske pisme slavi 20 godina održavanja. Teško je u nekoliko riječi opisati put kojim je išao u tom dugom periodu. Zamišljen je kao alternativa festivalima tradicijskog klapskog pjevanja i, s druge strane, festivalima zabavne glazbe. Na njegovim pozornicama izmijenile su se nebrojene klape, ansambli i solistički izvođači. Mijenjao su se direkcije i lokacije održavanja. No unatoč tome zadržao je otvorenost prema promjenama što mu je omogućilo da bude atraktivan, da bude „u toku“. Tako svoj 20. jubilarni rođendan dočekuje u znaku klapskog popa. Podijeljen u dva glazbena događaja i ovu će godinu publici pružiti mogućnost da čuje najbolja imena ovog glazbenog žanra.

U prvoj večeri (21.07.) održati će se veliki koncert Tomislava Bralića i klape Intrade, a kao gost će im se pridružiti Tedi Spalato. Organizator ne krije zadovoljstvo činjenicom da se na ovoj pozornici tako nastavlja niz sjajnih koncerata. Podsjetimo, lanjsku godinu pamtimo po sjajnom nastupu skupine Četiri tenora, dok je godinu dana prije njih do kraja ispunjeno gledalište uživalo u koncertu klape Sveti Juraj i Tamburaškog orkestra HRT-a.

U okviru druge večeri (22.07.) održati će se natjecanje klapa koje će izvesti 20 novih skladbi u maniri klapskog popa. Cambi, Šufit, Kampanel, Sebenico, Munita, Kaše, FA Linđo, Subrenum, Trogirski kanti… samo su neka od imena koja nastupaju, a koja su garancija dobre pjesme i vrhunske izvedbe. Festival će voditi Frano Ridjan i Mariola Milardović Perić. Obje večeri će se održati u Kaštel Kambelovcu, na poljani pokraj crkve Svetog Mihovila, s početkom u 21.00.

Karte se već sada mogu kupiti online putem Croatia Ticketsa, na recepciji hotela Baletna Škola (Kaštel Kambelovac) i u caffe baru Gajo (Kaštel Stari).

Izvor: dalmacijadanas.hr

Odgovori

Skip to content