TwitterFacebookPinterestGoogle+

Mateo Kovačić: Bog nam je dao da budemo viceprvaci svijeta

  • Written by:

Svečani doček srebrnoga nogometnog reprezentativca Matea Kovačića u utorak 17. srpnja u župi sv. Antuna Padovanskoga u Sesvetskim Selima započeo je misom na kojoj je i sam nazočio.

 Kovačić je za Hrvatski katolički radio izjavio da ništa drugo nije ni očekivao: „Ovo je moja župa, tu idem na misu, tu se družim s ljudima, tu su mi svi. Zahvalan sam i ponosan za ovakav doček, trudit ću se i dalje ih činiti ponosnim”. U toj je župi nogometaš odrastao, upoznao suprugu i tu gradi sve lijepe uspomene.

Izjave naših reprezentativaca nakon utakmica uvijek su sadržavale i zahvalu Bogu, za što Kovačić kaže da nije neobično jer se kod Hrvata kad je dobro uvijek kaže „hvala Bogu”. Istaknuo je da su u reprezentaciji sve vjernici, a izbornik to voli i podržava. „I nema ništa ljepšeg, jer Bog nam je dao sve. Ovi uspjesi su čak i manje bitni, bitno da smo živi i zdravi, a ostalo ako dođe – hvala Bogu. Ponosni smo što vjernici, što smo katolici, Bog nam je dao da budemo viceprvaci svijeta i da u tome uživamo”, sa zahvalnošću je rekao hrvatski reprezentativac.

Kovačić se osvrnuo i na doček u Zagrebu, za koji je rekao da im je pokazao da su zapravo prvaci svijeta. „Kako su nas ljudi dočekali, to je ludo, to nikad nisam u životu doživio, dao Bog da to još koji put doživimo. I dat ćemo sve od sebe da to ponovno doživimo”, posvjedočio je srebrni nogometaš i zaključio: „Držimo se zajedno, volimo se, grlimo, ljubav je najvažnija. Bog nam je dao ovaj turnir da se malo digne hrvatski narod i nadam se da ćemo u tom zajedništvu i ostati”.

Dodajmo ovome i vijest koju je objavio Catholic news agency da je Mateo Kovačić srebrnu medalju sa Svjetskoga nogometnog prvenstva posvetio sv. Antunu Padovanskom. Podsjetimo, zastavu svetišta u Sesvetskim Selima nosio je i kada je u Rusiji primao medalju.

Izvor: MISIJA / IKA

Komentari