Dr. Marko Jukić: Četnički derneci po Hrvatskoj – do kada?

Pitanje za Vladu i Sabor: Do kada će se slaviti zločini nad Hrvatima?

Svjedoci smo mnogobrojnih četničkih derneka po Hrvatskoj na kojima se šire laži, podvale i mržnja (Jasenovac, Jadovno, Ravna Gora, Srb…). Na četničkom derneku u Srbu se slavi zločin u Brotnji, Boričevcu i Kulen Vakufu. Slavi se etničko čišćenje Pounja, slavi se zatiranje hrvatskih toponima (Zrin, Gvozdansko, Boričevac). Slavi se zabrana povratka prognanim Hrvatima, slavi se otimanje hrvatske zemlje i etničko čišćenje. Povijest se ponovila u srpnju 1991. godine kada je nizom napada na Hrvate izvršeno etičko čišćenje Pounja. Akcijom „Žaoka“, koja je počela 26. srpnja 1991. godine, je izvršeno etničko čišćenje Pounja te su počinjeni zločini nad Hrvatima. Hrvati su se tek nakon VRO „Oluja“ mogli vratiti u svoje spaljene i razrušene domove.

27. srpnja – kopija

Nedavno je bio četnički dernek kod takozvane Šaranove jame u kojoj nije nađen niti jedan ljudski ostatak, nađeni su u drugoj jami ali ne u jami kod koje se održava komemoracija. . Unatoč nedostatka materijalnih dokaza, nedostatka dokumenata četnici danas tvrde da je tamo ubijeno 42 000 Srba. Žalosno je da hrvatska država dozvoljava četničke derneke na kojima se iznose laži, na kojima se grade mitovi o genocidnosti hrvatskoga naroda i potiče mržnja prema hrvatskom narodu. Saborski zastupnik koji dobro živi na grbači takozvanog genocidnog hrvatskog naroda tom istom narodu prepisuje genocidnost pa navodi bez dokaza da je u logorima Jadovno izgubilo život čak 42000 ljudi. Sramotno i žalosno. Ove godine je postavljena nova spomen-ploča! Budući da u Šaranovoj jami nisu nađeni posmrtni ostatci krenulo se vrletima Velebita i stvara se novi četnički mit o stradavanju Srba u NDH.

Skandalozno!

Drugu Plenkoviću, drugu Bošnjakoviću, drugu Božinoviću i drugu Jandrokoviću ne smetaju podvale i laži, širenje mržnje prema hrvatskom narodu, njima smeta jedna HOS-ova ploča ali njima ne smeta laž o Jasenovcu, ne smeta im laž o Jadovnom, ne smeta im laž o Šaranovoj jami, ne smetaju im četnički derneci koje organizira njihov koalicijski partner. Plenkovićev koalicijski partner je širitelj laži i mržnje prema Hrvatskoj., on tvrdi da je VRO „Oluja“ zločinačka operacija!?

Da komunističko-četničke laži bude što „vjerodostojnije“ potporu im stalno daju novopečeni antifašist rođen 1957. godine drug Habulin i drug Kraus (stalni podupiratelj i vjerni širitelj mržnje i laži o Hrvatskoj).

Četnički istoričar Đuro Zatezalo (Natezalo) je tvorac novog mita o žrtvama u takozvanom logorskom sustavu Gospić-Jadovno-Pag. Četnik Zatezalo je sanjao i izmišljao žrtve pa je pravio popise koji su netočni, prvo je naveo da je broj žrtava 10.502 a onda je taj broj pomnožio s četiri i dobio više od 42.000 žrtava. Istoričar Zatezalo je bio na čelu muzeja u Karlovcu punih 30 godina i mogao je istražiti, dokazati svoje tvrdnju (laži) ali nije istražio jer nije imao što istražiti. Zatezalov glasnogovornik Pupovac kaže da ne treba istraživati sve je istražio četnički istoričar Zatezalo i svi mu moraju verovati!

Zašto ne bi istražili sve jame na Velebitu? Zašto ne istražimo sve zločine na Velebitu (ustaša, četnika i partizana)? Tko se boji istine?

Zatezalo, rođen 1931. g., zna točan broj, 42.246 muškaraca, žena i djece jer je on stajao na ulazu u logor i brojao! Budući da je bilo više logora (koliko i gdje?) on se klonirao i bio pred ulazom u svaki logor pa ih je mogao pobrojiti.

Budući da nije bio kloniran, da nije bio pred ulazom navodnih mnogobrojnih logora on kaže da je koristio ustašku dokumentaciju ali je ne navodi jer on tu ustašku dokumentaciju nije nikada vidio niti ga je interesirala jer patološkim lažovima kao što je on ne treba nikakva dokumentacija. Oni imaju svoje medije, svoj Agitprop koji će njihove laži objaviti i ponavljati dok ne postanu istina, a pravu istinu će zabraniti! Do kada?

Kada se govori o jamama grobnicama na Velebitu mora se pokušati utvrditi koliko je žrtava partizanskog terora u tim jamama. Partizani su mnoge likvidirali i bacili u Velebitske jame 1945. godine.

Povjesničari (dr. sc. Mario Jareb, dr. sc.Vladimirom Geigerom i dr. sc. Davorom Kovačićem, objavili su knjigu Jadovno i Šaranova jama: Kontroverze i manipulacije) nam zorno pokazuju da se radi o srpskoj mitomaniji i krivotvorinama, podvalama i lažima ali to drugu Plenkoviću ništa ne znači, to drugu Božinoviću ništa ne znači jer nazivati hrvatski narod genocidnim je njima prihvatljivo i vjerodostojno!

Svjedočanstvo speleologa dr. Srećka Božičevića (Jame (kao) grobnice, 1991.g.)

„Kada sam Zatezala pitao što on misli pod »matematičkim proračunom«, shvatio sam da on nikad nije bio ni u jednoj jami, da nema pojma o izgledu podzemnih prostora, a da je »računica« samo proizvod njegove fikcije koja se mijenjala prema očito osobnoj potrebi. A to je sigurno pogrješan put za dolazak do prave istine…..

Mnoge činjenice o Jadovnu i o Šaranovoj jami »zamrsio« je i sam komunistički političar Jakov Blažević 1990., kada se nakon »otkrića« Jazovke upustio u polemiku s novinarima rugajući se njihovu »planinarenju« po dnu ove jame. On tada poručuje, da »stoji na usluzi«, nudeći »žive ljude koji će ih provesti u Lici do više jama “bezdanki”…« Tada mu jedan od njegovih Ličana odgovara: »…Uzmognite snage i vratite se među nas Ličane novom istinom… Zar istina nema i drukčijih? O tim istinama Vi ste nam uz ličku janjetinu znali pričati i o onim pravim istinama, zašto javno ne progovorite… Za komunizam se više nemate razloga zauzimati, kad je propao svuda u Europi. Zašto Jadovnom opterećujete hrvatski narod…Koliko li je još noćnih kamiona otišlo preko Trnovca na Jadovno tijekom 1945.? Zar vas starost ne podsjeti da je Jadovno grobnica kršćana koje pobiše i ustaše i partizani? Zašto praunuke opterećujete strahom od Jadovnog? Zašto povijesno istinito ne vrednujete zločine svih koji su zločine činili? Zašto hrvatski narod mora biti inferioran samo zbog Vaše izlizane “crvene niti”? Zašto Hrvati ne mogu živjeti svjetla obraza u svojoj suverenoj Hrvatskoj? Ili makar mi koji smo se rađali poslije pluralnih zločina?…« (A. Stilinović, 24. srpnja 1990.)

U Šaranovoj jami je mogući sloj kostiju 1,35 do 1,5 metara prema tvrdnji speleologa Tihomira Pajalića, 1962 godine u »Našim planinama«,. To nije jama kod koje se održava komemoracija, u jami gdje se održava komemoracije nisu nađeni ljudski ostatci!

…“U postojeći nacrt Šaranove jame pokušao sam prema naznačenom mjerilu i veličini te širini prosječnog čovjeka »poredati« ili posložiti ljudska tijela kao što su – neka mi se oprosti na usporedbi – složene sardine i krastavci! Iako je to u surovoj stvarnosti neizvedivo, ali radi približnog odnosa određene mogućnosti i sada znanih činjenica, rezultat je bio sljedeći: posložena po vertikali, u nju bi stalo približno 1.800 – 2.000 ljudskih tijela. Ako bismo ih »naslagali« po horizontali, bacajući od otvora s uvjerenjem da će oni tako ležati i u jami, tada bi »stalo« od 1.300 do 1.500 ubijenih ljudi, sve uz uvažavanje postojećih proširenja i suženja u jami. Oscilacija od ove procjene može biti od 50 do 100 osoba. Moram, na žalost, upozoriti i na postojeći poseban način raspadanja ljudskog tijela kad ono nije zakopano u zemlji, što bi svakako »usporavalo« navodno ubijanje »na tvorničkoj vrpci«.

…..Svakako treba misliti na sretniju budućnost. No, u mojim poodmaklim godinama iskustvo mi govori da onaj narod koji ne poznaje niti poštuje svoju prošlost i na nju nije i ponosan, vrlo teško pronalazi siguran i ispravan put u svoju budućnost. A kao znanstvenik uvijek sam se tijekom svog rada i javne djelatnosti pridržavao ove Einsteinove misli: „Ne činite nikada ništa protivno savjesti, čak ako država to od vas traži“ (Dr. Srećko Božičević)

Krajnje je vrijeme da se prekine s četničkim dernecima kojima se šire laži o broju ubijenih, te mržnja prema hrvatskom narodu i državi. Krajnje je vrijeme da se prekine slavljene zločina nad Hrvatima, da se prestane slaviti progon Hrvata i paljenje njihovih sela, oduzimanje imovine i zatiranje zemljopisnih toponima. Ne radi se o antifašističkom ustanku već o četničkim zločinima, u Brotnji, Boričevcu i Kulen Vakufu, nad hrvatskim civilima.

dossier-borcec_v[1]

Komunističko-četnički mit o Jasenovcu se pokazuje, temeljem svakome dostupnih dokumenata, kao velika podvala i laž pa je nužno stvoriti nove mitove. Novi četnički mit se stvara na Velebitu, to je mit o „strašnom“ logoru Jadovno. Mitomanija se širi postavljanjem novih križeva, gradnjom kapelice i zahtjevom da se izgradi crkva na mjestu gdje nije pronađen niti jedan ljudski ostatak kao znak zločina!

Komemoracija u Jadovnom je četnički dernek kojim se potiču podvale, laži a time i mržnja. Ove godine (2018. ) je postavljena nova spomen-ploča kod takozvane Šaranove jame koja je istražena i u kojoj nema ljudskih ostataka. Na četničkom derneku u Lici bili su i mladi iz Prijedora, navodno članovi „Centra za mlade“. Tko ih je pozvao na tečaj mržnje protiv Hrvata i hrvatske države? Do kada će se u Hrvatskoj održavati četnički derneci na kojima se plasiraju laži i širi mržnja? Na ovo pitanje moraju odgovoriti drugovi (pardon, gospoda): Plenković, Bošnjaković, Božinović i Jandroković, ako ne mogu neka odstupe s funkcija koje obavljaju.

Nekoliko činjenica:

NDH je proglašena 10. travnja 1941. godine. Srpski (četnički) zločini su započeli prije proglašenja NDH. Nakon proglašenja NDH Srbi su ubili 246 Hrvata do kraja travnja 1941. godine. Zločin su izvršile postrojbe srbijanske vojske i civili (lokalni Srbi). Nakon tih zločina slijedi odgovor vlasti (ustaša) i spominje se prvi zločin nad Srbima kod Bjelovara 27. 4. 1941. godine (uhićenje i umorstvo 176 Srba). Dakle, zločini nad Srbima u NDH su bili odgovor na srpske zločine, prije tih zločina nije pala niti jedna srpska žrtva!

Treba spomenuti zločin Srba u Brotnji, 27. srpnja 1941. godine, ubojstvo 37 članova obitelji Ivezić. Tamo nije bilo zločina nad Srbima, nije bilo ustaša već se radilo o zločinu iz mržnje i etničkom čišćenju. Nažalost, dan počinjenja zločina (27. srpnja) se slavi kao dan ustanka srpskog naroda. Neshvatljivo je da se u Republici Hrvatskoj može slobodno slaviti zločin nad nedužnim Hrvatima!

Sabirni logori u Gospiću i na Velebitu (Jadovno) su otvoreni za zatočenje protivnika države NDH. Logor Jadovno (od lipnja do kolovoza 1941.) je zatvoren u kolovozu(sredinom?) 1941. godine jer su Talijani to područje stavili pod svoju kontrolu. Zatočenici su premješteni u Krapje. U Krapju su napravljene barake za 300 ljudi i tamo su smješteni zatočenici, nisu ubijeni već premješteni iz Jadovnog! U Jasenovcu nije bilo logora do kraja kolovoza 1941. godine, krajem kolovoza se vrše pripreme za otvaranje logora pa će zatočenici iz Krapja i biti premješteni u Jasenovac. Krapje je udaljeno od Jasenovca oko 15 kilometara.

Istraživanja, iskapanjanapodručjuJasenovca (1964., 1976.) i Gradine su rezultirala s nalazom 485 ostataka. Slovima Četri stotine i osamdeset pet ostataka! NIŠTA VIŠE!

Masovni zločini u radnom i sabirnom logoru Jasenovac su komunističko-četnički mit, podvala i laž, prema nizu dokumenata i svjedočanstava! Zločine koji su se tamo dogodili nitko ne negira ali laži o 83.000 ubijenih ili 700.000 su bjedne laži jer za te tvrdnje nema nikakvih dokaza. Neka drugovi, dokumentirano, dokažu svoje bolesne tvrdnje. Za početak neka pročitaju knjigu Igora Vukića Radni logor Jasenovac, napisanu temeljem dokumenata a ne zamisli Zatezala, Pupovca, Krausa i četnika iz Srbije.

Za komunističko-četničke zločine imamo materijalne dokaze (ostatke žrtava), evo nekih primjera: Huda jama, Dabina jama, Jazovka, Macelj-Bukva, Tezno i drugdje. Jame na Velebitu se moglo istražiti ali onda se ne bi mogao stvarati mit o strašnim zločinima i broju od 40.000 ubijenih. Također, danas nije problem istražiti jame, pa istražimo ih! DOSTA JE LAŽI! HOĆEMO ISTINU!

Drug Pupovac govori o okrutnosti zločina iz Drugog svjetskog rata. Kako on zna da su bili okrutni? On o okrutnosti tih zločina ne može znati ništa ali bi mogao znati o okrutnostima u Kninskom zatvoru, Manjači, Sajmištu, Ovčari i drugdje, 1991. godine. Mogao bi znati iz prve ruke, mogao bi pitati svoju braću. Nikada se drug Pupovac nije zgrozio nad srbijanskim, četničkim, zločinima iz Domovinskog rata, nikada ih nije osudio! Ubijanje žicom vezanih zarobljenika je četnička specijalnost. Pupovac zna tko je ubio doktora Šretera, ali ne će reći istinu!?

Samo u Hrvatskoj!

Sramotno je, nedopustivo da se na teritoriju Hrvatske podižu (obnavljaju) spomenici četničkim ubojicama. Ima li koji spomenik agresorima: japanskim pilotima na Havajima, njemačkim pilotima u Londonu, njemačkim vojnicima u Francuskoj i Rusiji?

Jedino se u Hrvatskoj mogu nesmetano podizati spomenici ubojicama nevinih Hrvata! Samo u Hrvatskoj agresori imaju mirovine ili rade u državnoj službi ili su saborski zastupnici.

Samo u Hrvatskoj se iz državnog proračuna daju sredstva (SNV) za širenje laži o Hrvatskoj i za širenje mržnje prema Hrvatima. 

Neki Židovski bjednici tvrde da se ne radi o genocidu ako je izvršen (genocid) nad Hrvatima!

Vrijeme je za zabranu četničkih derneka, ali i svih drugih, koji potiču mržnju!

Hoćemo istinu, samo istinu, ništa više ni manje od istine!

Dr. Marko Jukić

1 comment

  1. Berislav

    Pa oni će tj. četnici imati Derneke stalno dok god im Ova Naša Hrvatska Država to i dozvoli i dozvoljava u ime nekakve Demokracije jer dr. Nebojša Zatezalo iz Osk. uporno mi je slao HAL ili T+V za operaciju mandula i onda kada sam trebao na godišnji odmor ići planirano ilim ne po petogodišnjem planu ili jednogodišnjem htio je naime da baš ja operiram ili operišem tu bolesnu decu. K tomu Nenad Vasić u Vžd. me je uporno ko stažistu u Vžd. obilazio na autobusnom kolodvoru pa da poppijemo koje pićče uz pitanjew jesi li bio u JNA: Tek tolikjo za laku noć Razmislite Q”drugovi” s kim imamo posla!

Odgovori

Skip to content