Homoseksualci žive 20 godina manje od prosjeka!

 

Zdravstveni odgoj ministra Jovanovića, suprotno svom nazivu, djeluje protiv zdravlja djece jer u svom 4. modulu promovira homoseksualno ponašanje i ne upozorava na rizike homoseksualnog odnosa

{jathumbnail off}Zdravstveni odgoj ministra Jovanovića, suprotno svom nazivu, djeluje protiv zdravlja djece jer u svom 4. modulu promovira homoseksualno ponašanje i ne upozorava na rizike homoseksualnog odnosa u smislu širenja spolnih bolesti te brojnih drugih zdravstvenih i psihičkih problema. Studije, međutim, otkrivaju da homoseksualci žive i do 20 godina manje od prosjeka, upravo zbog upražnjavanja homoseksualnih odnosa.

No, Zdravstveni odgoj nije jedini put kojim se danas kod djece pokušava izjednačiti heteroseksualni i homoseksualni odnos. Po hrvatskim knjižnicama postoje vodiči za mlade upitnih autora koji jednako tako kao i zdravstveni odgoj koji se podučava u školama, skrivaju alarmantne podatke o opasnostima homoseksualnog stila života.

Upozorenja o zaštiti putem prezervativa jednostavno nisu dovoljna. Homoseksualni i heteroseksualni odnos ne mogu se prema nikakvim mjerilima izjednačavati jer podaci svih ozbiljnih studija govore samo jedno: homoseksualne odnose potrebno je u cijelosti izbjegavati jer se radi o riziku koji sa sobom nosi puno teže zdravstvene posljedice i veću smrtnost od primjerice pušenja. Ovom riziku ne izlažu se samo pojedinci već i čitav zdravstveni sustav. Nepojmljivo je da jedan liječnik, koji se slučajno našao na čelu ministarstva obrazovanja, dozvoljava da se djeci prešućuju ovakve činjenice.

 

Životni vijek homoseksualaca

Veća učestalost fizičkih i psihičkih zdravstvenih problema među homoseksualcima i lezbijkama ima ozbiljne posljedice na duljinu njihova života. I dok su mnogi vrlo svjesni koliki danak nosi sa sobom bolest AIDS-a, u javnosti se malo posvećuje pažnje količini nepovratno izgubljenih godina života.

Epidemiološka studija iz Vancouvera u Kanadi proučavala je podatke u tablicama koji postoje za godine između 1987. i 1992. i odnose se na smrti prouzročene AIDS-om. Studija otkriva kako muške osobe koje upražnjavaju homoseksualni ili biseksualni životni stil gube i do 20 godina očekivanog životnog vijeka. Zaključak studije je da ukoliko je 3 posto ispitane populacije homoseksualno ili biseksualno, vjerojatnost da će 20-godišnji homoseksualac ili biseksualac doživjeti 65 godina je samo 32 posto, u usporedbi sa 78 posto za mušku populaciju općenito.1 Štetan utjecaj pušenja cigareta u usporedbi s time blijedi – pušači cigareta u prosjeku gube oko 13.5 godina očekivanog životnog vijeka.2

Utjecaj na duljinu života je moguće čak i veći od onog koji se navodi u kanadskoj studiji. Najprije zbog toga što se podaci o HIV/AIDS-u i do 15-20 puta slabije bilježe te je stoga vrlo vjerojatno da studija nije uzimala u obzir sve smrti koje su povezane s AIDS-om.3 Drugi razlog je što postoje dodatni glavni uzroci smrti koji se povezuju s homoseksualnim odnosom. Na primjer, stope samoubojstva kod grupe ispitanika u San Franciscu bile su 3.4 puta više od stope samoubojstva kod prosječne muške populacije u SAD-u u 1987. godini.4 Ostala smrtonosna oboljenja poput sifilisa, analnog raka te hepatitisa B i C također nesrazmjerno više pogađaju homoseksualnu i biseksualnu mušku populaciju.5

 

Reference

[1]R. S. Hogg, S. A. Strathdee, et al., „Prikaz utjecaja bolesti HIV-a na smrtnost muških homoseksualaca i biseksualaca,” International Journal of Epidemiology, 26(3): 657-661, p. 659 (1997). Smrtnost kao rezultat infekcije HIV-om značajno je opala od 1996. godine „Životni vijek dostiže novi rekord u 2000.; Smrtnost opada kod nekoliko vodećih uzroka smrti,” Vijesti Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, 10. listopad, 2001., www.cdc.gov/nchs/releases/01news/mort2k.htm. Unatoče tome, smrtnost od AIDS-a i dalje ostaje značajan čimbenik kraćeg očekivanog životnog vijeka osoba koje upražnjavaju homoseksualne odnose.

[2]Priopćenje za medije, Pušenje svake godine košta naciju 150 milijardi dolara u troškovima zdravstva i izgubljenoj produktivnosti, Centar za kontrolu i prevenciju bolesti, Odjel za komunikaciju, 12. travanj, 2002., www.cdc.gov/od/oc/media/ pressrel/r020412.htm.

[3]Hogg, et al., str. 660.

[4]Ibid.

[5]“Cijepljenje muškaraca koji imaju seksualne odnose s muškarcima protiv hepatitisa A — Atlanta, Georgia, 1996.-1997.,” Izvješće o pobolu i smrtnosti, Centar za kontrolu i prevenciju bolesti, 47(34): 708-711 (4. rujan, 1998.).

 

Izvor: zdravstveniodgoj.com

Odgovori

Skip to content