Hrvatica nije „brutalno premlatila gay par“ ili zašto hrvatski mediji lažu o Hrvatima?

Belgijski su mediji 7. kolovoza prenijeli vijest o pretučenom homoseksualnom paru što se jasno može vidjeti ovdje.

Tjedan dana poslije, 13. kolovoza, novinar Inoslav Bešker za Slobodnu Dalmaciju donosi vijest pod naslovom “Epohalan uspjeh hrvatske katoličke homofobne kulture: Hrvatica i suprug do krvi premlatili talijanskog crtača stripova i njegovg muža koji boluje od Alzhaimerove bolesti!”.

Inoslav Bešker i Slobodna Dalmacija optužili ‘hrvatsku, katoličku homofobnu kulturu’ za napad na homoseksualni par u Belgiji!

Povodom toga donosimo devet činjenica o samom događaju koje hrvatski mediji nisu istaknuli:

(1) Hrvatska državljanka koju su hrvatski mediji proglasili Hrvaticom nije nikoga napala. Privedena je, ispitana te puštena na slobodu. (2) Zove se Yasmine R. (21) i živi sa bugarskim državljaninom (23) te njihovim djetetom od godinu dana. (3) Žive kat iznad homoseksualnog para – talijanskog državljanina Maria Padovania (47) i američkog Thomas Freeman (53).

(4) Mario Padovani je u razgovoru za talijanski list ispričao da “sukobi” traju 4 godinete da je muškarac bacio na njihov balkon ženske papuče i ciglu prije dvije godine, a da policija nije reagirala.

Tijek napada

(5) Prema onome što je ispričao napadnuti Padovani nemili događaj se zbio prošli ponedjeljak, dok je homoseksualni par sjedio u autu, na parkingu ispred zgrade u kojoj žive, spremajući se na polazak. (6) Naišla je njihova susjeda i pljunula u smjeru auta u kojem su sjedili. (7) Thomas Freeman, za kojeg u intervjuu Padovani tvrdi da boluje od Alzheimera izašao je iz auta „kako bi prosvjedovao“, a Padovani je izašao za njim držeći u ruci metalnu šipku za blokiranje volana „kako bi se zaštitio“.

(8) Susjed, bugarski državljanin mu je tu štangu oteo iz ruke te je obojicu udario nekoliko puta štangom. Obojica su završili u boolnici, Thomas sa prijelomom dva kralješka, a Padovani sa ozljedama glave i tijela.

(9) Belgijski mediji navode da se radi o „potencijalno homofobnom napadu“ što se vodi kao napad pod otegotnim okolnostima, odnosno – o napadu na homoseksualni par zato što su homoseksualci.

A kako su o napadu izvijestili hrvatski mediji?

S druge strane vodeći hrvatski mediji poput 24sataJutarnjeg i Večernjeg lista redom su izvijestili kako je baš Hrvatica pretukla brutalno pretukla homoseksualni par, iako je iz činjenica razvidno kako nije riječ o Hrvatici niti su pretučeni dobili ozljede od osobe ženskog spola.

U netočnom izvještavanju je najdalje otišla Slobodna Dalmacija, odnosno novinar Inoslav Bešker poznat po tome što se „bavio“ Katoličkom Crkvom u vrijeme totalitarnog režima, kad je blaćenje i iznošenje laži o Katoličkoj Crkvi bilo dio službene politike.

On je u tekstu naslovljenom “Epohalan uspjeh hrvatske katoličke homofobne kulture: Hrvatica i suprug do krvi premlatili talijanskog crtača stripova i njegovg muža koji boluje od Alzhaimerove bolesti!” između ostaloga ustvrdio:

Da ne bude zabune: i žrtve i napadači su Evropljani, državljani Evropske unije, dionici evropske kulture. Belgijski izvori kažu da je duša homofobnog para bijesna žena, Hrvatica, a da je njezin muž, poveći Bugar, bespogovorno sluša., zaključuje Bešker u Slobodnoj Dalmaciji.

Izvor: narod.hr

Odgovori

Skip to content