U Banovini organiziran prijem za splitske košarkaške nade

Povodom osvajanja zlatnog odličja na Europskom prvenstvu U16 u Srbiji i srebrnog odličja na Svjetskom U20 prvenstvu u Njemačkoj, zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović sa pročelnikom Službe društvenih djelatnosti Matom Omazićem primila je danas u Gradskoj upravi mlade splitske košarkaše i uputila im čestitke.

„Doista jedan poseban trenutak, ponosni smo na naše momke. Dečki KK Splita daju ozbiljan doprinos reprezentaciji i donose odličja u grad. Ovo je i jedan dodatni zamah splitskom klubu, povratak onih poznatih uspjeha splitskih ‘žutih’“, kazala je zamjenica Hrgović vjerujući da će njihov pozitivan primjer biti svjetlo za slijediti.
Ustvrdila je i da se u posljednjih 14 mjeseci, koliko je odgovorna nova gradska uprava i novo vodstvo, KK Split vraća u mirnu luku.

Zlatni mladi košarkaš Ivan Perasović kazao je kako treba još pričekati da se slegnu emocije, ali da je osjećaj nevjerojatno lijep. Uz trofejnog oca Velimira, uzori su mu Dražen Petrović i Toni Kukoč te Kobe Bryant koji mu je najdraži igrač i smatra ga najboljim svih vremena.

Srebrni Mate Kalajžić je pak istaknuo zadovoljstvo uspjehom reprezentacije, te poručio da u sportu uvijek moraš biti na vrhuncu, jer se brzo zaborave uspjesi.
„Ovi rezultati bi trebali biti poticaj, nisu dovoljni samo igrači, nego trener i tim, treba se sve poklopiti, a mislim da smo na dobrom putu – kazao je Kalajžić.

Izvor: split.hr

Odgovori

Skip to content