Katehetska ljetna škola za vjeroučitelje u osnovnoj školi

Nacionalni katehetski ured HBK u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje RH organizira Katehetsku ljetnu školu za vjeroučiteljice i vjeroučitelje osnovnih škola koja će se održati 23. i 24. kolovoza 2018. godine u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu (Zrinsko-frankopanska 19). Tema škole je: „Staro vino u nove mješine? Vjeronauk u školi i kateheza u župi pred novim izazovima“

Program počinje u četvrtak, 23. kolovoza u 9 sati molitvom, pozdravnim govorima i uvodom u temu. Prof. dr. Ante Pavlović održat će predavanje „Katolički vjeronauk u školi: novi kurikulum s trajnim vrijednostima“ u 10 sati. Potom će, nakon rasprave i stanke, u 11.30 sati predavanje održati prof. dr. Neven Hrvatić o temi „Kompetencijski usmjerena nastava kao temelj rada s učenicima“. Nakon stanke i odmora u 16 sati je rad u skupinama: Kurikulum katoličkoga vjeronauka – novi pristup radu (Tihana Petković, Ljuba Duvnjak, Ana Volf i Anita Bakovljenec); Scenariji poučavanja (Katarina Pučar, Mirjana Džambo Šporec, Jelena Mihalić i Marija Patrlj); Kateheta u župi i vjeroučiteljska služba (Miranda Banovac, Belinda Buzov, Lucijan Kosor i Mario Žuvela). Program prvog dana završava euharistijskim slavljem u 18 sati.

Rad se nastavlja u petak, 24. kolovoza u 8.30 sati molitvom nakon koje će na temu „Evangelizacija kao najcjelovitija promocija osobe. O dokumentu HBK „Da vaša radost bude potpuna“ govoriti mr. Pavao Gospodnetić, viši savjetnik za župnu katehezu pri NKU HBK. Slijedi tematska rasprava pa u 9.45 sati predavanje „Evanđeosko razlučivanje novih kulturalnih izazova“ prof. dr. Mladena Parlova. Nakon rasprave i stanke u 11.15 rad je u skupinama. Program ljetne katehetske škole završava okruglim stolom i završnom raspravom u 19 sati.

Silvana Burilović Crnov

Odgovori

Skip to content