Tko je Josip Brekalo, mlada zvijezda hrvatskog nogometa koja je odbila nositi traku u duginim bojama

Josip Brekalo 2016. godine iz Dinama je prešao u Wolfsburg koji ga je tada platio 10 milijuna eura, ali i poslao na posudbu u Stuttgart iz kojeg se vratio krajem prošle godine. Svojim nastupima u Bundesligi Brekalo oduševljava, ali on osobno nije oduševljen jednom akcijom svog kluba Wolfsburga.

Wolfsburg je nedavno donio odluku da će od ove sezone svi njihovi kapetani, od najmlađih uzrasta do seniora te u muškoj i ženskoj sekciji nositi trake u duginim bojama, poznati simbol tolerancije prema homoseksualnosti.

“Moram kazati kako ne mogu u potpunosti stajati iza ove akcije. Moj kršćanski odgoj suprotan je tome. Ja sam strogo vjerski odgojen. Ako netko ima takva uvjerenja, to mi je OK, ali to je isključivo njegova osobna stvar. Ali jedan poseban simbol koji izražava stav drugih i drugačijih ljudi, ja ne želim nositi”, izjava je Brekala koja nije ‘sjela’ svima. 

Josip je inače jedan od najboljih mladih europskih igrača na lijevom krilu. Rođen je 23. lipnja 1998. godine, a porijeklom je iz Bosanske Posavine. Kao osmogodišnjak stigao je u Dinamo, a istaknuo se sjajnim motoričkim sposobnostima, driblingom i brzinom.

“Radi se o velikom talentu za kojeg smo procijenili da je budućnost našega kluba. Njegovo ponašanje na terenu i izvan njega, ali i cjelokupni odnos prema radu u skladu su s onime što u klubu posebno cijenimo. Pred Josipom je još puno rada i odricanja, no u Dinamu će dobiti sve potrebne uvjete za svoj razvoj”, poručio je Marijan Vlak kada je Brekalo potpisivao za Dinamo i bio je u pravu. 

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content