TwitterFacebookPinterestGoogle+

Tihomir Dujmović: Martina Dalić otkrila koloplet laži – s ovakvom politikom HDZ može jedino s SDP-om ostati na vlasti

  • Written by:

Koloplet laži koje je otkrila Martina Dalić u svom petosatnom davanju iskaza USKOK-u metak je koji je probio sve zaštitne prsluke kojima mediji kao njegovi odani tjelohranitelji čuvaju Andreja Plenkovića.

Iako grozničavo tražim daljinski kad vidim kartu vremenske prognoze u njihovim vijestima, moram priznati da je jedino N1 temeljito uronio u ovaj nastavak afere koja je potpuno uništila svaku vjerodostojnost aktualnog premijera koji je do te razine bahat da je svojedobno izjavio “ ja mogu što hoću”!

To u javnom prostoru do njega ovdje nikad nitko nije izrekao! Naime, gospođa Dalić nam nije samo otkrila da su i Plenković i Marić doslovno lagali u lice naciji o broju sastanaka na temu Agrokor kojima u bili nazočni, gospođa Dalić spašavajući vlastitu kožu naciju je izvijestila da je premjer ili bio nazočan najvažnijim sastancima ili je nakon njih redovito bio detaljno izvještavan.

I ne samo to, ona je decentno dala do znanja da su na prvim sastancima formiranja grupe Borg bili neki ljudi koje niti je zvala niti je poznavala. A jedan od njih, Šavorić, će se pokazati kao pravi mozak lex Agrokor! U prijevodu, pozvao ih je On! Jer tko je drugi u ovoj zemlji u tom trenutku toliko moćan a onda i upućen da bi u tu najtajniju od svih tajnih misija, mimo njena znanja, pozvao bilo koga u Borg.

S ovim detaljima gospođa Dalić je razbila zadnju crtu obrane prema premijeru i njegovoj odgovornosti. Sve je znao, neke je ljude sam promovirao u tom poslu, bio je na većem broju sastanaka negoli vam je priznao draga nacijo, baš kao i ministar financija.

Ministar financija koji danas najavljuje da medu prvima bježi s broda koji tone! To je dakle sukus brutalnih udaraca Martine Dalić. Od siline tih udaraca ministar Marić je već pao! Da stvar bude gora, sada od Petrova doznajemo da je na temu Agrokor u Vladi bilo vrlo važnih sastanaka poput onog sa čelnikom HNB-a, koji su tada od Mostovaca sakriveni. Na njih nisu bili ni pozvani niti su informirani. A bili su krupan dio Vlade tada! Dakle, još i to!

Kada na sve to dodamo važno upozorenje Goranka Fižulića kako su nam mediji zbog nogometnog prvenstva “zaboravili” prenijeti da je do sada podignuto 70 tužbi raznih kompanija koje traže odštetu zbog ovakvog lex Agrokor, a medu njima dvije velike banke osporavaju i samu nagodbu, evo prvog dokaza da ćemo platiti i financijsku kaznu! Nema nikakve dvojbe da će pasti svih 70 tužbi! Prije će biti da će se najveći dio njih dobiti! Ili tu ili vani! Dakle, još i to!

Sada se zapravo vodi mrtva trka da se sve tako kilav, ali ipak Bernardić zadrži na čelu SDP-a jer je sasvim jasno da bi novi, politički zacijelo Josipovićev čovjek, u slučaju preuzimanja SDP-a, bacio Plenkoviću pojas za spašavanje i koalirajući s njim nakon izglednih prijevremenih izbora, donio Plenkoviću još jedan mandat.

Jer s ovakvom politikom HDZ može jedino sa SDP-om ubuduće ostati na vlasti. I zato se Bernardića želi što prije zbaciti! Momak nije osobito talentiran, ali ovako ga se grozničavo ruši primarno zbog toga što neće pristati na veliku koaliciju!

Izvor: Tihomir Dujmović/narod.hr

Komentari