U Splitu predstavljena knjiga akademika Pečarića o Thompsonu

U prepunoj dvorani Dominikanskog samostana u Splitu u srijedu 29. kolovoza, u organizaciji Hrvatske udruge Benedikt, predstavljena je knjiga “Thompson – Pjesmom za Hrvatsku” autora akademika Josipa Pečarića.

IMG-20180830-WA0001

Uz autora akademika Pečarića knjigu je predstavila dr. sc. Sanja Bilač, a događajem je u ime organizatora moderirao dr. Vide Popović, predsjednik Hrvatske udruge Benedikt. Posebno oduševljenje i zadovoljstvo brojnih nazočnih izazvala je i nazočnost na predstavljanju Marka Perkovića Thompsona.

IMG-20180830-WA0002

U uvodnom obraćanju predsjednik Popović kazao je kako je predstavljanje treće knjige svjetski poznatog znanstvenika akademika Pečarića o Marku Perkoviću Thompsonu nikada aktualnije budući je Marku zabranjen nastup na dočeku naših Vatrenih u Zagrebu premda je to bila želja samih igrača i izbornika Dalića, a njegova pjesma “Lijepa li si” postala je neslužbena himna hrvatske nogometne reprezentacije. Isto tako podsjetio je kako je ovo ljeto krenula hajka u nekim gradovima, od strane korumpiranih i istrošenih političara, da se zabrani nastup Marku iako većina građana želi da se u njihovim gradovima i mjestima održi koncert Marka Perkovića Thompsona. Posjećenost na koncertima najbolje pokazuje koliko narod podržava i sluša Marka i njegovu glazbu za razliku od tih političara koji različitim manipulacijama kupuju povjerenje građana. Popović je posebno istaknuo kako onima koji osporavaju Marka očito smeta što on u svojim stihovima promovira ljubav prema svojoj domovini, svom narodu te Bogu, a oni takve vrijednosti ne žive i nisu ih spremni na bilo koji način iskazati. Prisutne je upoznao sa znanstvenom karijerom akademika Pečarića kao svjetski istaknutog matematičara koji je spreman uz svoj profesionalni i znanstveni rad kao intelektualac braniti i promovirati vrijednosti Domovinskog rata, naše domovine i naroda, a jedna od tih je zasigurno Marko Perković Thompson sa svojim glazbenim stvaralaštvom.

Izvor: hu-benedikt.hr

Odgovori

Skip to content