Njemački gay aktivist napao papu Franju zbog protivljenja gay braku

Kako javlja “Frankfurter Allgemeine Zeitung”, vodeći njemački gay aktivist i visoki član stranke Zelenih, Volker Beck, kritizirao je Papu Franju zbog protivljenja gay brakovima

{jathumbnail off}Naime, sredinom prosinca, u privatnoj audijenciji kod pape Franje, bio je malteški nadbiskup Charles Scicluna, koji je papu izvijestio o namjeri nove malteške socijalističke vlade (koja je na vlasti tek od ožujka 2013.), da usvoji zakon sa kojim bi se izjednačila homoseksualna partnerstva s brakom. Zakon predviđa i dozvolu homoseksualcima za usvajanje djece. Kako je rekao biskup Scicluna u malteškim novinama “Times of Malta” – papa je bio šokiran i rekao je da su zakonsko izjednačavanje homoseksualanih partnerstava i dozvola za usvajanje djece antropološki nazadak.

Papa je ohrabrio malteškog biskupa da se javno suprotstavi najavljenom zakonu, što je on i učinio. U propovijedi na božičnoj misi na Malti, biskup Scicluna je osudio prijedlog tog zakona za dopuštanje usvajanja djece homoseksualcima i podsjetio na to, da su Božjeg sina odgojili muškarac i žena, a ne dva muškarca ili dvije žene.

Volker Beck je inače poznat po tome, što se, kako su glavni njemački mediji objavili prije nekoliko mjeseci, kasnih osamdesetih godina bio zalagao za legalizaciju pedofilije, posebno pederastije i o tomu napisao jedno poglavlje u knjizi “Pedoseksualni kompleks” (1988. godine) u kojem se bio založio za solidarnost homoseksualca sa pedofilima, tako dugo, dok i pedofili ne dobiju “svoja prava”.

T.T./hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content