Vodič kroz slavlje Trećega nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji

  • Written by:

U Prigodi Trećega nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji se odvija u Splitu i Solinu, 15. i 16. rujna, Splitsko-makarska nadbiskupija izradila je Vodič kroz slavlje „Hod svjetla“ i „Svečano euharistijsko slavlje“.

Na početku Vodiča splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić u uvodnoj riječi poziva sve da se u obiteljskom, župnom i biskupijskom zajedništvu pridruže tom slavlju vjere i događaju „kojim se želimo približiti Bogu – jedinomu istinskom izvoru očinstva i majčinstva. Obitelj je svojevrsna škola bogatije čovječnosti. A da bi ona uzmogla postići puninu svojega života i poslanja, potrebna je dobrohotna razmjena misli, susreti u vjeri, zajednička slavlja, međusobno ohrabrivanje i dublje upoznavanje kojim se pletu mreže vjere, nade i ljubavi povezane u zaglavnom kamenu – Isusu Kristu (usp. Gaudium et spes, br. 52.)“

U Vodiču se nalaze uvodni obredi za Hod svjetla 15. rujna u Solinu, Slušanje Riječi i svjedočanstva te Euharistijski blagoslov. Prikazan je i raspored pretprograma (molitve, pjesme) za nedjelju 16. rujna u Solinu u kojemu sudjeluju biskupije Splitske metropolije te vodič kroz euharistijsko slavlje. U Vodiču se nalazi i apostolski blagoslov pape Franje prigodom Susreta obitelji u Solinu, a koji će biti pročitan za vrijeme mise, te program nakon euharistijskog slavlja.

U dodatku Vodiču donijet je tekst (povijesni presjek) „Od stare Salone do Solina i Splita, podaci o Prvome i drugome nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji, tumačenje loga Trećega nacionalnog susreta obitelji te o Zavjetnoj spomen-svijeći. Također, donijete su i upute za dolazak i odlazak autobusa s hodočasnicima. Vodiče će volonteri dijeliti oba dana na Gospinu Otoku u Solinu, a može se preuzeti i s mrežne stranice Trećega nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji (https://susretobitelji.hr/).

Izvor: smn.hr

Skip to content