Najava nadolazećih događaja u Splitsko-makarskoj nadbiskuipiji

  • Written by:

Nova sezona KMNL Splitsko-makarske nadbiskupije

Nova sezona KMNL „Sv. Ivan Pavao II.“ Splitsko-makarske nadbiskupije započinje u utorak 25. rujna. Misno slavlje u 20 sati u župnoj crkvi u Dugom Ratu predvodi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

40 dana bdijenja za nerođene u Splitu

 U srijedu, 26.9. u Splitu započinjemo novih 40 dana bdijenja za nerođene i to po prvi put na dvije lokacije! Od 26.9. do 4.11. molit ćemo od 6 do 18 sati ispred rodilišta i u isto vrijeme ispred poliklinike Cito. Ispred rodilišta i dalje vikendom molimo neprekidno! U tih 40 dana bdijemo u 29 gradova diljem Hrvatske, na 31 mjestu bdjenja. Ovu kampanju obilježit će tema opostabortivnom sindromu, a glavni citat koji će pratiti dane bdijenja bit će „Njegove nas rane iscijeliše.“ (Iz 53, 5). 

Misa za srednjoškolce grada Splita

Sveta misa za sve srednjoškolce grada Splita i njihove profesore održat će se 27. rujna 2018. (četvrtak) u 20 sati, u crkvi Gospe od zdravlja. Sv. Misu predvodi splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić.

Studijski dan Crkva u Hrvatskoj kakvu je zagovarao Željko Mardešić

Franjevački institut za kulturu mira u suradnji s Katoličkim bogoslovnim fakultetom Sveučilišta u Splitu i Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Splitu organizira studijski dan Crkva u Hrvatskoj kakvu je zagovarao Željko Mardešić. Skup će se održati u Splitu, u petak 28. i subotu 29. rujna u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu (Velika dvorana na 2. katu sjevernog tornja), Ruđera Boškovića 31.

Zbornik o fra Bernardinu Sokolu

 Organizacijski odbor za proslavu 130. obljetnice rođenja dr. fra Bernardina Sokola, u subotu, 29. rujna, u 19 sati u kino-dvorani »Sveti Juraj«; u Kaštel Sućurcu svečano će predstaviti zbornik pod naslovom »Fra Bernardin Sokol. Zbornik slavlja i radova sa znanstvenog skupa o 130. obljetnici rođenja«. U predstavljanju Zbornika govorit će: – prof. dr. Hana Breko Kustura, muzikolog (Zagreb, HAZU), – prof. dr. Josip Dukić, povjesničar (Split), – dr. fra Bernardin Škunca i dipl. oec. Milivoj Bratinčević, pozdravna i završna riječ. Recitiranjem i pjevanjem sudjeluju: – Ksenija Prohaska, nacionalna prvakinja HNK-Split, – Špiro Boban, tenor HNK-Split, – Klapa »Sveti Juraj« HRM-Split, – Nedjeljko Nedo Kovačev, tenor, Kaštel Lukšić, – Župni zbor sv. Jurja m., Kaštel Sućurac. Program će voditi: Lejdi Oreb.

Proslava 80. obljetnice crkve sv. Mihovila Arkanđela u Dugopolju

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodit će u nedjelju 30. rujna u 10 sati u crkvi sv. Mihovila Arkanđela u Dugopolju misno slavlje u prigodi 80. obljetnice spomenute crkve.

Početak nove akademske godine na KBF-u u Splitu

U povodu početka nove akademske godine 2018./19. na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu misno će slavlje, u ponedjeljak 1. listopada u 9 sati u kapeli splitskoga Centralnog bogoslovnog sjemeništa, predvoditi splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić. Potom će u velikoj dvorani Fakulteta uslijediti lectio brevis profesora dr. Borisa Vidovića o temi „Egzistencijalna analiza postraumatskoga stresnoga poremećaja“. Redovita predavanja počinju u utorak 2. listopada.

Izvor: smn.hr

Skip to content