Brojnim događanjima Split završava obilježavanje tjedna sporta

  • Written by:

U petak, 28.09. od 14h-16 sati na Rivi će se održati centralna manifestacija obilježavanja Europskog školskog sportskog dana, ESSD-Croatia 2018.

Tom prigodom, splitski osnovnoškolci i srednjoškolci ali i svi zainteresirani, moći će se uključiti u niz sportskih i rekreativnih sadržaja i natjecanja, od poligona i štafete, do grupnog fitness-a i aerobika, a moći će se naučiti i brojne sportske vještine. Ambasadorica ESSD- Croatia 2018. je nekadašnja vrhunska košarkašica, a danas trenerica, Vedrana Grgić Fonseca.

Također, u subotu, 29.9. u 20 sati na igralištu Rukometnog kluba Split u Vukovarskoj ulici održat će se završnica Europskog tjedna sporta, BeActive Night, gdje će se, uz zabavu i ples, obilježiti završetak tjedna posvećenog promicanju sporta i rekreacije kao zdravog načina života. Inače, Europski tjedan sporta (ETS) održava se na inicijativu Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe, a ove godine održava se četvrti put.

Organizator događanja je Središnji državni ured za sport, a nositelj i koordinator za Hrvatsku je Kineziološki fakultet u Splitu. Pokrovitelj i suorganizator je Grad Split uz podršku Splitskog saveza sportova.

Poziv svim školarcima i svim građanima na sudjelovanje u bogatim sportskim vikend događanjima uputili su danas zajednički prof. Mirjana Milić, ispred Kineziološkog fakulteta, Mate Omazić, pročelnik Službe za društvene djelatnosti Grada Splita i Nenad Periš, predsjednik Splitskog saveza Sportova.

Izvor: split.hr

Skip to content