Medalje Grada Splita uručene najboljim splitskim policajcima

  • Written by:

U povodu Dana policije, gradonačelnik Andro Krstulović Opara danas je u Gradskoj upravi trojici policijskih službenika Splitsko-dalmatinske policijske uprave uručio „Medalje Grada Splita“ za njihov uzoran rad u funkciji zajednice, pomaganje građanima, značajan doprinos sigurnosti turističke sezone i velikog broja javnih okupljanja održanih u Splitu.

Medalje su dobili policijski narednik Jozo Ugrina kontakt policajac II. Policijske postaje, Nediljko Perica viši policijski narednik, vođa ophodnje za sigurnost cestovnog prometa Postaje prometne policije Split i Anđelko Projić viši policijski narednik vođa ophodnje I. Policijske postaje.

„Hvala vam na svemu što radite i činite da naš grad bude miran, spokojan grad ugodnog življenja“, kazao je gradonačelnik Krstulović Opara čestitajući ovogodišnjim policijskim laureatima. Sigurnosni aspekt, kako je kazao, posebno je značajan za naš grad i županiju koji žive od turizma. U ime splitskog Gradskog vijeća čestitke zbog gradskih priznanja na prijemu su uputili i gradski vijećnici Ante Jukić i Stipe Božić koji je napomenuo da turisti u naš grad ne dolaze samo radi starina nego i radi osjećaja sigurnosti.

Dodjela godišnjih priznanja istaknutim policijskim službenicima prema riječima Slobodana Marendića, načelnika PU Splitsko-dalmatinske, postala je tradicionalna u našem gradu, a time im se uz zahvalu za predani rad, rekao je, podiže razina dostojanstva i potvrđuje da rade za dobrobit građana.

„Ova nagrada će nam biti poticaj da još bolje radimo, da se trudimo da se građani i turisti osjećaju ugodno u našem gradu“, kazao je narednik Jozo Ugrina kontakt policajac II. Policijske postaje zahvalivši se na u ime svojih kolega i svoje osobno na uručenim medaljama Grada. Ugrina je zbog svog rada više puta pohvaljivan, istaknuo se, kako se navodi u obrazloženju priznanja, na terenu i suradnji s građanima u rješavanju problema te suradnji s gradskim službama, prevenciji kaznenih djela, zaštiti rizičnih skupina te povjerenju stranih državljana u rad hrvatske policije. Policijski službenik Nediljko Perica kao vođa ophodnje za sigurnost cestovnog prometa Postaje prometne policije Split istaknuo se samoinicijativnošću u radu osobito u turističkoj sezoni, te po pitanju sigurnosti pješaka prevencijom od težih prometnih prekršaja. Anđelko Projić, viši policijski narednik vođa ophodnje I. policijske postaje nagrađen je zbog istaknutog rada po pitanju javnog reda i mira, postupanju po dojavama i traženjima građana. U tijeku turističke sezone bio je uključen u rješavanje sigurnosti represivno preventivnim aktivnostima i pripremi osiguranja ”Ultra Europe” festivala te drugih javnih okupljanja.

Izvor: split.hr

Skip to content