Dr. Marko Jukić: Kako izgleda „moderna“ Hrvatska?

  • Written by:

Političari su građanstvu čestitali Dan neovisnosti i zaključili da je Hrvatska danas moderna i demokratska država. Nažalost, Hrvatska danas nije ni moderna niti demokratska država i to zahvaljujući političarima koji ne žele modernu, pravnu, demokratsku i samostalnu Hrvatsku.

Da bi Hrvatska postala moderna i demokratska država mora izvršiti sustavne reforme u pravosuđu, državnoj i lokalnoj upravi, mora izvršiti reformu neodrživog zdravstvenog sustava, mora izvršiti izmjenu izbornog zakona, mora ustaliti poreznu politiku, mora izvršiti reformu obrazovnog sustava, mora uvesti vladavinu prava, poštivanje privatnog vlasništva itd.

U današnjoj Hrvatskoj državna administracija je preglomazna, neučinkovita, spora, bahata i nestručna. Državne i lokalne birokratske službe ne služe potrebama građana. Političari ne žele reformu zbog vlastitih interesa, umjesto da se birokratski aparat smanji on se povećava!?

U današnjoj „modernoj“ Hrvatskoj se ne poštuje volja naroda već se političari izruguju narodu govoreći da narod ne razumije, da su marginalci, da ne znaju što su pročitali itd.. Većina zna što je pročitala i zna da se radi o veleizdaji.

U „modernoj“ Hrvatskoj imamo nakaradan izborni zakon koji pogoduje uhljebima, podobnima i nestručnima ali političari ne žele izmjenu nakaradnog izbornog zakona.

U demokratskoj državi se poštuje volja naroda, glasača, a to u Hrvatskoj nije slučaj.

U pravnoj državi se poštuje privatno vlasništvo što nije slučaj u Hrvatskoj. U pravnoj državi se rad nedjeljom i praznikom plaća kao prekovremeni rad što u Hrvatskoj nije slučaj. 

U modernoj i pravnoj državi su zemljišne knjige sređene, što nije slučaj u Hrvatskoj.

Porezna politika u Hrvatskoj je jako promjenjiva pa izaziva pravnu nesigurnost.

U „modernoj“ Hrvatskoj imamo cenzuru i plasiranje laži u državnim medijima koje građanstvo plaća!

Građanstvo je glasovalo za reforme pravosuđa, državne uprave, reformu obrazovnog sustava i izmjenu nakaradnog izbornog zakona a ne za uhljebljenje podobnih i nestručnih. U Hrvatskoj se ne poštuje volja naroda, postizborno se stvaraju neprincipijelne, antinarodne, koalicije kojima političari čuvaju svoj položaj.

Domoljube i branitelje vrijeđa neiskrena zahvalnost političara jer u stvarnosti branitelje se vrijeđa, diskriminira i omalovažava. Žrtve iz Domovinskog rata vrijeđa činjenica da abolirani četnici obnašaju političke funkcije i da su državni službenici. Žrtve silovanja iz Domovinskog rata vrijeđa činjenica da silovatelji slobodno šeću Hrvatskom. Ti postupci pokazuju da je zahvalnost političara obična fraza koju prigodno ponavljaju.

Političari vrijeđaju ponos svakog domoljuba i istinskog branitelja izborom koalicijskih partnera. Koalicijski partneri današnje vlasti su oni koji pričaju o ustašizaciji hrvatskog društva, koji pričaju da je VRO „Oluja“ zločinačka operacija, koji pričaju da je hrvatski narod genocidan, koji pričaju da je u Jasenovcu ubijeno 700 000 Srba, da je u Jadovnom ubijeno više od 40 000 Srba itd. Laži koalicijskog partnera, četničke derneke plaćaju porezi obveznici Republike Hrvatske!

Zar to nije uvredljivo za svakog domoljuba, svakog istinskog Hrvata bez obzira na stranku u kojoj je?

Ispravljanje komunističko-četničkih laži o Drugom svjetskom ratu, o Domovinskom ratu i pojedinim događajima oni nazivaju revizionizmom i ustašizacijom.

Zar nije vrijeme da se kaže istina o Drugom svjetskom ratu, o Domovinskom ratu, o srpskim zločinima tijekom rata. Zar nije vrijeme da se prestane s vrijeđanjem žrtava?

Zašto „moderna“ Hrvatska ne sudi srpskim zločincima? Zašto „moderna“ Hrvatska dozvoljava da abolirani zločinci obnašaju političke funkcije u Republici Hrvatskoj?. Zašto „moderna“ Hrvatske ne priznaje Hrvatsku pravoslavnu crkvu?

Zašto „moderna“ Hrvatska ne štiti hrvatski narod u BiH kako Ustav RH nalaže?

Kupovanje političke stabilnosti koalicijom s antihrvatskim strankama je sramota koja vrijeđa istinske domoljube i branitelje Hrvatske.

Strukturne reforme su izostale, pravosuđe je jadno, zdravstvo tone, državna administracija se uvećava, takozvana reforma obrazovanja namjerava školovati polupismene robove i to nam se nudi kao „moderna“ država.! Strašno!

U „modernoj“ Hrvatskoj su manjinska prava iznad prava hrvatskoga naroda. Političari pozivaju na toleranciju!? Političari u Hrvatskoj shvaćaju toleranciju kao pravo aboliranih i ostalih četnika da nas nazivaju ustašama, genocidnima, revizionistima, fašistima i slično. Dosta nam je toleriranja laži o našem narodu, dosta nam je prozivanja i vrijeđanja od četnika u Hrvatskoj i izvan Hrvatske i vrijeme je da kažemo dosta.

Ako želimo pravnu, demokratsku i neovisnu državu Hrvatsku moramo provesti istinske reforme!

Domoljubi sretan vam Dan neovisnosti!

Dr. Marko Jukić

Skip to content