Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Zagrebu

  • Written by:

Klub veterana 148. br. HV Zagreb-Trnje, organizira, u suradnji sa 48 udruga iz Domovinskog oslobodilačkog rata,  Dane sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Zagrebu, pod sloganom:

“I reći ću vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR”

I ove godine ćemo, 17.11. – SUBOTA u 18.00 satiduž ulice grada Vukovara u Zagrebu od njezinog početka kod Trešnjevačke tržnice do kraja na Pešćenici kod ulice grada Gospića, u dužini od 4,5 km sa sjeverne i južne strane prometnice, zapaliti tisuće lampaša.

Uz poziv svim građanima pozvat ćemo učenike osnovnih i srednjih škola, sa preporukama Ministarstva prosvjete i G.U. za obrazovanje, da nam se pridruže, sa svojim profesorima i učiteljima.

Na središnjem mjestu obilježavanja u Zagrebu, između kolnika ulice Hrvatske Bratske Zajednice kod ulice grada Vukovara na travnatoj površini u 18.30 sati, dolaskom

“VUKOVARSKO SVIJETLO MIRA”,

od lampaša ćemo napraviti križ sa svijećom (od 2 m ) u sredini

i lampašima ispisati ime grada Vukovara uz prigodni program i molitvu.

Sv. Misa zadušnica, za sve stradale u Vukovaru, Škabrnji i Domovini planirana je, kao i prošle godine, za sve one koji taj dan nemogu otići na obilježavanje u Vukovaru NEDJELJU 18.studenog 2018. godine u 19.00 sati u župnoj crkvi Sv. Mati Slobode, Don. Branka Šimića 1, na Jarunu.

Nakon Sv. Mise održati će se koncert: „ZAPAMTITE VUKOVAR“ uz sudjelovanje hrvatskih dramskih i glazbenih umjetnika.

Izvor: hu-benedikt.hr

Skip to content