Petir u Europskom parlamentu organizira izložbu o svetoj Majci Terezi

  • Written by:

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir u utorak, 4. prosinca u Europskom parlamentu u Bruxellesu organizira izložbu o svetoj Majci Terezi povodom završetka Europske godine kulturne baštine.

Izložba, čiji je autor Spomen kuća Majke Tereze u Skopju, predstavlja život i djelo ove velike svetice koja je ostavila nemjerljiv trag u svjetskoj povijesti. Izložbu Petir postavlja u suradnji sa Spomen kućom i Skopskom biskupijom, a otvorit će je skopski biskup mons. Kiro Stojanov dok će je glazbenom pratnjom uveličati hrvatski glazbeni sastav Emanuel.

Otvorenju izložbe u Europskom parlamentu prethodit će sveta misa koju predslavi skopski biskup mons. Kiro Stojanov, uz koncelebraciju hrvatskih svećenika.

Sljedećega dana, 5. prosinca u Europskom će parlamentu biti održan 21. Europski molitveni doručak s početkom u 7.30 sati na kojem će sudjelovati i 14 gostiju koji su na izložbu i na Molitveni doručak stigli iz Hrvatske, Gradišća i Makedonije na poziv zastupnice Petir, jedne od suorganizatorica ovog događanja. Europski molitveni doručak okupit će 350 političara i javnih osoba iz Europe i svijeta.

Izvor: hu-benedikt.hr

Skip to content