Udruga veterana 4. gardijske brigade organizira obilježavanje VRO “Maslenica 93”: program u udruzi, misa, predstava

  • Written by:

Uoči obilježavanja 26. obljetnice VRO „Maslenica 93“ Udruga veterana 4. gardijske brigade u suradnji sa župom Sv. Spasa i KUU Sv. Kliment Gornje Sitno organizira izvedbu predstave „Skupljanje kostiju“ u nedjelju, 20. siječnja 2019. godine u 19 sati u župi Sv. Spasa na Mejašima.

Riječ je o ratnoj monodrami u izvedbi dramske umjetnice Mladenke Gruice i KUU Sv.Kliment Gornje Sitno, nastala na motivima svjedočanstva pokojne Grle Pedić o stradavanju u mjestu Paljuv u zadarskom zaleđu za vrijeme Domovinskog rata koje je oslobođeno akcijom Maslenica.

Prije same izvedbe ratne monodrame bit će služena sveta misa za Domovinu i sve poginule i nestale hrvatske branitelje u VRO „Maslenica 93.“ u župi Sv. Spasa s početkom u 18 sati, koju će predvoditi župnik don Anđelko Dukić te župni vikar don Ante Bitunjac.

Udruga veterana 4. gardijske brigade će prije svete mise, u prostorijama Udruge ugostiti generala Blaža Beretina, zapovjednika Antu Barabu Čiču – branitelja 3. bojne 112. brigade iz Zadra, Baždarića Ivu kao i ostale sudionike akcije spašavanja zarobljenih nedužnih civila. Također uz njih će biti prisutan i Ante Pedić Braco, sin poginulog branitelja o kojem je riječ u ovoj monodrami.

Skip to content