Predstavljanje knjige “Mi Hrvati” prof. dr. sc. Matka Marušića

  • Written by:

Hrvatska udruga Benedikt

i

Medicinska naklada

pozivaju Vas na predstavljanje knjige “Mi Hrvati” autora profesora emeritusa dr. sc. Matka Marušića, koje će se održati u petak, 22. veljače 2019., s početkom u 18 sati u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu (Zrinsko-frankopanska 19).

Uz autora prof. Marušića knjigu će predstaviti prof. dr. sc. Ivan Bošković, Anđa Raič, prof. i prof. dr. sc. Ivan Urlić. Događajem će moderirati dr. Vide Popović, predsjednik Hrvatske udruge Benedikt.

„Mi Hrvati“ je knjiga koja kroz prikaz Hrvata, njihovih vrlina i mana, opisuje stoljetnu čežnju za samostalnom i slobodnom državom. Matko Marušić, znanstvenik i književnik, pripovijeda kroz svoja iskustva i iskustva svoje obitelji i poznanika, o životu hrvatskih domoljuba i vjernika od vremena socijalističke Jugoslavije do danas. Knjiga je humoristična, ali prožeta i potresnim pripovijetkama o stradanjima, siromaštvu i isključenosti iz političkoga i društvenoga života. Dodirnute su sve glavne sastavnice života, od gradnje kuće i domoljublja, preko vjere i ljubavi do umjetnosti i športa. (Nogomet ima posebno poglavlje.) Često duhovito, a ponekad i romantično, iznose se bolne istine i novija hrvatska povijest predstavlja kroz oči običnoga hrvatskoga čovjeka.

Hrvatska udruga Benedikt

Skip to content