Predstavljen jedinstveni roman “Svi me vole, samo tata ne” autora Đure Zrakića

  • Written by:

Popularni roman ‘Svi me vole samo tata ne’ doživio je više od trideset izdanja i prodan je u više od 700 000 primjeraka na nekoliko svjetskih jezika postavši pravi izdavački fenomen.

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 28. veljače predstavljena je knjiga Svi me vole, samo tata ne, a knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum. 

Kada je davne 1971. godine Đuro Zrakić objavio roman Svi me vole, samo tata ne, nije mogao ni sanjati da će upravo ta jednostavno pisana, kratka priča biti neizostavan dio odrastanja generacija i generacija mladih hrvatskih čitatelja.

Taj popularni roman doživio je više od trideset izdanja i prodan je u više od 700 000 primjeraka na nekoliko svjetskih jezika postavši pravi izdavački fenomen. Usprkos tome, već dugi niz godina nije bio dostupan u knjižarama pa ga je stoga nakladna kuća Verbum upravo objavila u vlastitom izdanju i u sasvim novom ruhu, kako bi ga približila novim generacijama mladih čitatelja, ali i onih starijih koji ga se radu sjećaju i žele ga ponuditi djeci i unucima.

Temeljen na istinitoj priči, ovaj pučki roman prati život dječaka Ivana, siročeta kojega je otac napustio, a majka mu umrla, koji svim silama i žarom svojega mladog srca želi upoznati oca i učiniti da ga on voli. Ivan je pametan, dobar, sposoban, miljenik svih – osim svojega oca. Svi me vole, samo tata ne dirljiva je priča o plemenitom i dobrom dječaku, o potrazi za osobnim identitetom i obitelji, o temeljnoj ljudskoj potrebi za ljubavlju i pripadanjem.

Ovaj jedinstveni uradak pučke književnosti donosi potresno iskustvo svakidašnjega života, nudeći istovremeno bezvremensku poruku o ljubavi i smislu, koja je i danas jednako potrebna i aktualna.

Knjiga Svi me vole, samo tata ne dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o njoj možete saznati više na linku ovdje.

Od istog autora ponovno je dostupan i njegov drugi roman Ljubav sudski podijeljena.

Skip to content