Srednjoškolci na druženju u Hrvatskoj udruzi Benedikt

  • Written by:

Da ste kojim slučajem, u četvrtak navečer, prolazili Dubrovačkom ulicom ispred broja 15 bez sumnje biste pomislili da je učenička radionica u našem prostoru. U nekom širem smislu, ne biste pogriješili. Bilo je uistinu, veselo, bezbrižno, nasmijano, radosno i radno jer su naši gosti bili srednjoškolci, pet djevojaka iz Ekonomsko-birotehničke škole i tri mladića iz Obrtno-tehničke škole. Nisu došli sami već u pratnji svojih mentorica, profesorica Mihaele Vukšić, Elvire Eterović, i Melite Luetić, a posebnu pažnju nam je poklonila ravnateljica prof. Neda Bartulin iz Ekonomsko-birotehničke škole.

Svi su oni naši cijenjeni suradnici koji su 2017. i 2018. godine sudjelovali u programu “Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju” u organizaciji Hrvatske udruge Benedikt. Predstavili su se našim sugrađanima u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu. To su isti učenici koji su svojim vrlo emotivnim literarnim radovima u prozi i stihu, na temu Domovinskog rata, ganuli do suza publiku u dvorani. Krasnosloveći svoje napisane sastavke uvjerili su nas u svoje osjećaje i istinski doživljaj ratne drame, kao i u ponos na nemjerljivo junaštvo, hrabrost i domoljublje branitelja u obrani slobode naše domovine.

Hrvatska udruga Benedikt, svjesna važnosti i vrijednosti sudjelovanja mladih, uputila im je poziv na druženje i bolje upoznavanje, želeći im izraziti zahvalnost i poštovanje koje zaslužuju. Predsjednik dr. Vide Popović im je, sadržajnom pričom, predstavio rad, aktivnosti i ciljeve naše udruge naglašavajući koliko je vrijedan njihov doprinos u događajima od nacionalnog značenja kao što je kulturno-društvena manifestacija “Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju”. “Vi  ste naša snaga i sigurnost da će sjećanje na domovinske povijesne istine i ljude trajati u vremenu i prostoru.“, naglasio je naš predsjednik.

U zajedničkom razgovoru osvježili  smo sjećanje na suradnju proteklih godina i izrazili obostrano želju za nastavak dosadašnjeg dobrog iskustva. Sve ove naše lijepe želje mogu se ostvariti samo u sinergiji vrijednih učenika, mentorica, profesorica i podrške ravnateljice. Predsjednik je predstavio dragim gostima naš novi projekt koji bi proširio i dodatno motivirao suradnju s mladima. Na kraju je svima uručio s pažnjom birane poklone. Poželimo novim planovima ostvarenje i uspjeh. Radost susreta se nastavila uz prigodni domjenak i veselo raspoloženje uz obostranu radost i zadovoljstvo.

Hrvatska udruga  Benedikt/ Margita Vučetić

Skip to content