Varijacije smijeha i zaborava povodom 90. rođendana Milana Kundere u izvedbi Ivana Batoša

  • Written by:

Koncertom Ivana Batoša (klavir), u srijedu 3. travnja 2019. godine nastavljamo MAGsezonu, koncertnu sezonu u organizaciji Udruge mladih akademskih glazbenika (MAG). Deseti je to već koncert ovogodišnje koncertne sezone koju ova nagrađivana udruga organizira u različitim koncertnim prostorima u Splitu.

Ivan Batoš predstavit će se solističkim recitalom „Varijacije smijeha i zaborava“ kojima će obilježiti 90. rođendan istaknutog pisca Milana Kundere. Na programu su djela: Davida Langa, Leoša Janačeka, Petra Bergama i Ludwiga van Beethovena.

Koncert će se održati u Muzeju grada Splita s početkom u 19:30 sati.

1. travnja 2019. na svjetski dan šale, Milan Kundera slavi 90. rođendan. Kao sin pijanista i muzikologa Ludvika Kundere, inače učenika Leoša Janačeka, odmalena je bio izložen muzici koja je neizostavna tema gotovo svih njegovih književnih djela. Čitajući njegova djela rađala mi se ideja o koncertnom programu koji bi obuhvatio teme smrti i otpora sustavu, odmaka od uobičajenog. Baš kao što sam kaže da je roman “Knjiga smijeha i zaborava” napisao u formi teme s varijacijama, ovaj je program moja varijacija na Kunderu: nipošto samo ornamentalna, nadopunjena videoprojekcijama Domagoja Zovka pokušat će ostvariti taj odmak od uobičajenog.

Ivan Batoš

Skip to content