Svjetski dan svjesnosti o autizmu

  • Written by:

U Caritasovoj Kući za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem »Bl. Alojzije Stepinac« u Brezovici dvodnevnim programom obilježen je Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu održavalo se 1. i 2. travnja u Kući za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem »Bl. Alojzije Stepinac«, u skupini u kojoj boravi najviše djece i mladih s autizmom ili drugim poteškoćama iz autističnog spektra.

Prvi dan je bio posvećen likovnim i kreativnim aktivnostima. Korisnici su zajedno sa zaposlenicima izrađivali ukrase u plavoj boji (koja već tradicionalno simbolizira autizam i prijateljstvo s osobama s autizmom) te su njima i plavim balonima ukrasili svoj prostor.

Na sam Svjetski dan svjesnosti o autizmu 2. travnja održane su radionice u skupini. Stručni zaposlenici koji rade s djecom i mladima s autizmom napisali su poruke iz uloga osoba s autizmom pomoću kojih se ostalim korisnicima skupine nastojalo približiti i pojasniti osobe s autizmom i njihovo ponašanje s ciljem što većeg razumijevanja i prihvaćanja.

Za Caritas Zagrebačke nadbiskupije: Ana Klarić

Skip to content