Predstavljanje monografije „Od kolijevke do Hajduka“ i izložba „U sjećanje mi došla Dalmacija“ Stanka Karaman

  • Written by:

Predstavljanje monografije „Od kolijevke do Hajduka“ i otvaranje izložbe fotografija „U sjećanje mi došla Dalmacija“ novinara i fotoreportera Stanka Karamana održat će se u srijedu 10. travnja 2019. godine u 19.30 sati u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela.

U programu sudjeluju: Ratomir Kliškić, operni prvak HNK, Pavle Kolarov, glazbenik, Saša Ljubičić, novinar, Ivica Balić i autor Stanko Karaman.

Nakon otvaranja izložbe u sklopu koje će biti izloženo pedeset autorskih fotografija fotoreportera Stanka Karamana koje pričaju o životu u Dalmaciji, bit će predstavljena i monografija „Od kolijevke do Hajduka”. O monografiji Stanka Karamana, koja se sastoji od sedam poglavlja koja opisuju događaje u prohujalom vremenu, govorit će novinar Saša Ljubičić, Ivica Balić te sam autor. 

Autor u monografiji priča priču o životu u Dalmaciji opisujući susrete s poznatim osobama, običnim ljudima, ribarima, težacima, književnicima, slikarima, pjevačima, sportašima i novinarima. Domovinskom ratu je autor posvetio cijelo poglavlje nazvavši ga „Domovinski rat – od  Rive do Banovine”, a u monografiji se nalazi i poglavlje posvećeno Jugoplastici, najboljoj momčadi dvadesetog stoljeća, te poglavlje „Zlatna generacija” Hajduka. Sve to nalazi se na 376 stranica A4 formata, ilustrirano s 460 autorskih fotografija i 130 stranica teksta.

Cijeli program će svojim nastupom uveličati gosp. Ratomir Kliškić, prvak opere splitskog HNK-a i Pavle Kolarov, glazbenik.

Ulaz je slobodan.

Gradska knjižnica Kaštela

Skip to content