SDP-ovci u Splitu veličali zločinca Tita

  • Written by:

Svjedoci smo da su posljednjih dana glavna tema izbori za Europski parlament odnosno (dogo)varanje, pregovaranje, predaje lista, objave imena i sl. U tome sudjeluje i najveća oporbena parlamentarna stranka  koja je krenula u ofenzivu na birače pri tome ne birajući ili pomno birajući metode i način da bi pridobila glasove.

Tako su se u sunčano subotnje jutro u Splitu okupili istaknuti i manje istaknuti dužnosnici, članovi i simpatizeri socijal-demokratska partije ili pak stranke demokratskih promjena.

Odabrano društvo u svojim se govorima međusobno hrabrilo, veličalo antifašističke vrijednosti, pozivalo na bratstvo i jedinstvo u državi u kojoj oni nemaju nikakva prava, potlačeni su odnosno po njihovim riječima gotovo da su roblje.

Da bi se pokazalo istinsko bratstvo i jedinstvo trebalo je malo i zapjevati pa su svoje glasove pustili Biljana, Ranko, Predrag, Gordan, Davor, Arsen ali i novo pojačanje crvenih redova Mirela Holy.

U jednoj od pjesama zazvali su ime druga maršala Tita, jednog od najvećih zločinaca u povijesti čovječanstva. Stranka i njezino vodstvo koji se predstavljaju kao demokrati, borci za ljudska prava, jednake prilike za sve itd. pjevaju pjesme o komunističkom diktatoru koji je naredio ubojstva, zatvaranja, proganjanja i mučenja stotina tisuća ljudi isključivo zbog toga što nisu mislili kao on.

Sramotno je i ponižavajuće za hrvatski narod da se slavi predvodnik zla koje je trajalo više od 40 godina.

U situaciji kada SDP kao stranka gubi tlo pod nogama, kada ima obezglavljeno i pogubljeno vodstvo preostaje im jedino zazivati ime druga Tita, njihove moralne i duhovne vertikale.

Do sada je ekipa reformiranih sljedbenika komunističke partije slobodno i glasno pjevala na Danu mladosti-radosti u Kumrovcu ali sada su se bahato odlučili u centru Dalmacije pjevati hvalospjeve „maršalu“.

S druge strane imamo situaciju da se zabranjuje održavanje svete mise na Bleiburgu za tisuće nedužnih žrtava ubijenih po naredbi istog tog zločinca kojega Ranko i Biljana veličaju.

Nažalost, institucije naše države „funkcioniraju“ samo kada netko na koncertu ili obilježavanju bitnih datuma ima zastavu s prvim bijelim poljem ili natpisom „Za Dom“ ili kada  netko održi minutu šutnje za heroja generala Praljka odnosno kad kaže da Dario Kordić nije ratni zločinac.

A kada se u Kumrovcu pod krinkom lažnog antifašizma okupe još uvijek živi krvnici i zločinci s petokrakom na čelu onda se to naziva demokracija i sloboda govora i misli.

Vrijeme je da u našoj domovini vladajuće pozicije, od najnižih lokalnih do najviših državnih funkcija preuzmu oni koji nisu bili dio komunističke tvorevine i čiji članovi obitelji nisu okrvavili ruke i činili zločine u ime bratstva i jedinstva.

HSP Split

Skip to content