Završetak korizmene kampanje Inicijative “40 dana za život”

  • Written by:

Na blagdan Cvjetnice završila je 11. kampanja Incijative 40 dana za život. U ovoj je kampanji sudjelovalo gotovo 3000 ljudi u 29 gradova na 31 mjestu bdjenja. Svojim bdjenjem i molitvom, tijekom kampanje su se pridružili i vjernici iz Poreča, a i mnogi otoci kao i do sada, a najnoviji među njima je otok Rab.

Jedan od najvažnijih plodova za koje znaju organizatori ove kampanje su 2 spašena života, a još je jedan život spašen uoči same kampanje.

Što se tiče svjetskih brojki, još uvijek se zbrajaju veliki plodovi, no za sada znamo za 446 spašenih života, dok je ovo do sada bila najveća svjetska kampanja u kojoj je u isto vrijeme sudjelovalo 377 gradova diljem svijeta.

U ovoj kampanji glavna je tema osim molitve i posta i miroljubivog bdjenja bio priziv savjesti uz geslo: „Blago čovjeku koga ne osuđuje vlastita savjest.“ (Sir 14, 2) te se na tu temu diljem Hrvatske održao niz zanimljivih tribina, s izvrsnim gostima – liječnicima, primaljama, farmaceutima.

U korizmenoj kampanji počela je i promidžba 2. Međunarodne konferencije za Život: „Život, dakle, biraj!“, koja će se održati u Zagrebu od 3. do 5. svibnja (u hotelu Westin). Prijave traju do 25. travnja i obvezne su, a prijavnicu se može pronaći na web stranicama UdrugeHrvatska za Život: http://hrvatskazazivot.com/prijave-na-2-medunarodnu-konferenciju/. Cilj konferencije jest da svi govornici, koji nam dolaze iz cijelog svijeta i Hrvatske, a intenzivno rade na zaštiti života od prirodnog začeća do prirodne smrti, daju rješenje gorućeg problema današnjice – namjernog pobačaja.

Program Oprostom oslobođene za iscjeljenje rana izabranog i spontanog pobačaja kod žena održava se i dalje, a trenutno traju prijave za program u Đakovu (više o prijavama na: http://hrvatskazazivot.com/novi-termini-za-program-oprostom-oslobodene/). Ovaj izvrstan program prošlu je nedjelju završio i u Ludbregu, a u predivnoj suradnji sa svećenicima, kroz program žene nađu oprost, iscjeljenje, pomirenje s Bogom i obitelji.

Dokumentarni film 40 dana… pušten je u javnost i preko Youtube kanala (https://www.youtube.com/watch?v=AAzm0ftoqsg&t=1031s). U njemu su svjedočile mnoge majke, očevi, sinovi, kćeri, a kroz njega javnost može saznati i što sve čini i kako djeluju Inicijativa 40 dana za život i Udruga Hrvatska za Život. Film će uskoro biti poslan i svim važnim institucijama u državi.

Skip to content