TwitterFacebookPinterestGoogle+

Prvi Mladifest u Hrvatskoj, po uzoru na međugorski, održava se u Viduševcu kod Gline

  • Written by:

Prvi Mladifest u Hrvatskoj, po uzoru na međugorski, započeo je u petak 21. lipnja u župi sv. Franje Ksaverskog u Viduševcu kod Gline.

Trodnevni molitveni susret mladih prožet je katehezama, snažnim svjedočanstvima, molitvom, klanjanjem, pjesmom i plesom, a uz sisačkog biskupa Vladu Košića na Mladifestu sudjeluju i fra Marinko Šakota, don Damir Stojić, pater Ike Mandurić, vlč. Ivan Grbešić, vlč. Branko Koretić, Božja pobjeda, Alan Hržica i Darko Pavičić.

Geslo susreta „Pustite dječicu k meni“ (Mk 10, 14) izabrano je jer na poseban način govori da je Isus Krist taj oko kojeg se svi okupljaju i upravo oko njega već se prvog dana našlo više stotina hodočasnika pristiglih iz cijele Hrvatske, Njemačke, Švedske, BiH i Vojvodine. Ova tri dana ujedno su i uvodnik u završetak Godine posvećene mladima u Sisačkoj biskupiji, a koja će biti zaključena upravo na 30. međunarodnom susretu mladih u Međugorju.

Ovaj prvi Mladifest u Hrvatskoj organizira Zajednica Marijine legije iz Petrinje u suradnji sa Sisačkom biskupijom, župom Viduševac i uz potporu međugorskog župnika fra Marinka Šakote.

Antonio je sudionik mladifesta a za Hrvatsku katoličku mrežu je poručio: “Dolazim iz Petrinje, a u Viduševac sam došao po prvi put. Mjesto je predivno, ljudi su srčani i stoga želim pozvati sve koji mogu da nam se pridruže tijekom ova tri dana.”

Sara Lončar iz Dugog Sela na Mladifest je došla s tri prijateljice. Tom prilikom za HKM je rekla da joj je iznimno drago što je došla u Viduševac jer ima priliku čuti mnoga svjedočanstva koja joj pomažu produbiti vjeru i iskrenije slaviti Boga.

Sestra Darija Lukić iz Družbe Kćeri Milosrđa dolazi iz Ivanić – Grada na molitveni susret je stigla sa župljanima za koje je rekla da su se dugo vremena radovali ovom događaju. “Zadovoljni smo onim što vidimo i to nam je poticaj da u svakodnevnom životu prepoznajemo i nasljedujemo put na koji nas Gospodin potiče”, naglasila je s. Darija.

Vanja je iz Ivanić – Grada u Viduševac došla na poticaj s. Darije i župnika Branka Koretića. Na Mladifest je došla s djecom.

“Moja djeca i ja utječemo se pod zaštitu Majke Božje po zagovoru bl. Mariji Propetog Isusa Petković, a to svjedočanstvo vjere želimo podijeliti sa svima. Atmosfera je u Viduševcu umirujuća, produhovljena i vesela. Bila sam mnogo puta u Međugorju i iskusila tamošnje zajedništvo, a drago mi je da mogu reći kako ću ponovno doći na Mladifest u Hrvatskoj zbog svoje djece, obitelji, prijatelja i vjere u Isusa.”

“Nešto lijepo se događa u našoj zemlji i Sisačkoj biskupiji, a to je prvi hrvatski Mladifest po uzoru na onaj u Međugorju”, rekao je za Hrvatsku katoličku mrežu sisački biskup Vlado Košić. 
Biskup Košić istaknuo je da Mladifest u Hrvatskoj predstavlja blagoslov i uvertiru u završetak godine mladih sisačke biskupije.

“Svi sudionici molitvenog susreta, svećenici i organizatori, katehete, svirači i mladi trenutno ne broje više od nekoliko stotina prisutnih. Možda skroman početak, ali brojka nije ono što je tu važno, već ozračje nade, radosti i slavljenja”, poručio je.

Sisački biskup ukazao je i na čašćenje kojim sudionici Mladifesta zahvaljuju Blaženoj Djevici Mariji i Isusu Kristu.

“Majku Mariju i Spasitelja slavimo euharistijom, katehezama, svjedočanstvima, plesom, pjesmom i radošću zajedništva. To je skroman početak, ali vjerujem da će ovo iskustvo biti odličan poticaj za budućnost”, zaključio je biskup Košić.

Izvor: MISIJA / HKM

Komentari