Split: Predavanje “Kako prepoznati najbolji politički program i svoga kandidata za predsjednika Republike”

  • Written by:

Pod radnim tematskim nazivom “Kako prepoznati najbolji politički program i svoga kandidata za predsjednika Republike”, ugledni politički komentator, kolumnist i publicist Marko Ljubić kreće iz Splita u suradnji s Hrvatskom udrugom Benedikt u svojevrsnu neovisnu, objektivnu i neposrednu kampanju predavanja i razgovora o predsjedničkoj predizbornoj kampanji. Tribine, predavanja i razgovori će se održavati tijekom predizborne kampanje bez protežiranja bilo kojega kandidata diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine i ostalih zemalja sve do 20. prosinca 2019.godine.

Naglasak na tim predavanjima, tribinama i razgovorima bit će na utemeljenom vrednovanju poruka, stavova i programskih namjera kandidata za predsjednika Republike u odnosu na realnu ocjenu stanja državno-političkog poretka te svih posljedičnih refleksija na cjelokupan društveni život i pogotovo u odnosu na stanje hrvatske nacije.

U tom pogledu temeljno pitanje je tko, zašto i kako generira loše stanje i opasne posljedice nevaljalih društvenih pojava, kakva je uloga najvažnijih državnih institucija, Sabora i predsjednika Republike u tome, jesu li u okviru ovakvog državnog poretka moguća rješenja koja nude predsjednički kandidati i koji su ključni postupci koji hrvatskom narodu mogu biti razlog razumne vjere u valjanost ponude pred njim.

O ovim i čitavom nizu vezanih pitanja Marko Ljubić će nakon uvodnog predavanja razgovarati s nazočnima, polemizirati i odgovarati na pitanja.

Predavanje u Splitu će se održati u dvorani Dominikanskog samostana na Pazaru (Hrvojeva 2) u utorak, 24. rujna 2019. s početkom u 19 sati. Uvodničar i moderator je dr. Vide Popović, predsjednik Hrvatske udruge Benedikt. Ulaz je slobodan!

Izvor: hu-benedikt.hr

Skip to content