Hrvatska udruga Benedikt proslavila blagdan svojega zaštitnika i naslovnika udruge

  • Written by:

Kapela Školskih sestara franjevki na Lovretu dočekala je članove i prijatelje Hrvatske udruge Benedikt u svojoj dopadljivoj ljetnoj svježini.

Ulazak u lijepo i dotjerano zeleno dvorište samostana najavio je radost našeg susreta i svečanost trenutka. Neizbježan pogled na raskošnu krošnju bugenvilije i njezine lijepe ružičasto ljubičaste cvjetove nije mogao zanemariti upućenu nam dobrodošlicu.

Ohrabreni dočekom ušli smo u kapelu koja kao da je preslikala dio vanjskoga ugođaja, ali mali broj prisutnih potvrđuje da se nepogoda korone virusa odrazila i u ovoj prigodi.

Ulazna pjesma sestara franjevki najavila je svečanost misnoga slavlja i predvoditelja dr.sc.don Borisa Vidovića. Evanđelje subote (Mt 19,27-29) bilo je vrlo prigodno.

U ono vrijeme Petar upita: »Evo, mi sve ostavismo i pođosmo za tobom. Što ćemo za to dobiti?« Reče im Isus: »Zaista, kažem vam… tko god ostavi kuće, ili braću ili sestre, ili oca, ili majku, ili ženu, ili djecu, ili polja poradi imena mojega, stostruko će primiti i život vječni baštiniti.«

Mi vrlo često postavljamo ili slušamo pitanje što ćemo dobiti za rad, trud, znanje, uloženo vrijeme u opće dobro naših bližnjih, obitelji, sugrađana i naroda.
Don Vidović je odgovorio na Petrovo pitanje, ali poslao odgovor i svima nama : „Važno je primijetiti da Petar postavlja pitanje misleći, kao i mi, na zemaljsko dobro. No, Isusov poziv je dublje povjerenje, pogled na daljinu, u budućnost, kao što je svojim primjerom pokazao veliki pregalac na njivi Gospodnjoj, duhovni velikan sveti Benedikt, naslovnik i zaštitnik vaše udruge. Biti na Kristovome putu uvijek smo na dobitku. Možda još ne vidimo, ali ne trebamo biti zabrinuti, plodove treba čekati. Želim da plodovi vaše predanosti u Hrvatskoj udruzi Benedikt budu obilati, djelotvorni, dugotrajni i uvijek s pogledom u budućnost“, zaključio je naš propovjednik.

Hvala od srca dr.sc. don Borisu Vidoviću na riječima podrške i ohrabrenja kako ne bismo klonuli duhom u strepnjama vremena koje živimo. Zahvalni smo na pažnji poštovanim časnim sestrama samostana na Lovretu. Hvala č.s. Dominiki Grgat, aktivnoj članici naše udruge, rekla bih, spiritus movensu Molitvene grupe padre Pia, čiji članovi su bili sudionici i ovoga slavlja.

Vratili smo se mirisima samostanskog perivoja, potom nastavili razgovor, dobro raspoloženje i večeru složni u želji da se što prije vratimo našim redovitim aktivnostima.

Margita Vučetić/ Hrvatska udruga Benedikt

Skip to content