Molitva – Četvrtak, 1. listopada

  • Written by:

Božja prisutnost
“Postoji mjesto i vrijeme za sve”, kaže poslovica.
Gospodine, daj da uvijek želim provoditi vrijeme u tvojoj blizini.
Da čujem tvoj poziv.

Sloboda
Bog nije strano tijelo u mome životu.
Naprotiv, njegov Duh udahnjuje život mojim najdubljim željama,
blago me potičući na ono što je dobro.
Molim za milost da dopustim Duhu da me ispuni.

Svjesnost
Kada osjetim toplinu sunca na licu,
svjestan sam tvoje prisutnosti u ovome svijetu.

Riječ Gospodnja
Lk 10,1-12
U ono vrijeme odredi Gospodin drugih sedamdesetdvojicu učenika i posla ih po dva pred sobom u svaki grad i u svako mjesto kamo je kanio doći. Govorio im je: “Žetva je velika, ali radnika malo. Molite, dakle, gospodara žetve da radnike pošalje u žetvu svoju. Idite! Evo šaljem vas kao janjce među vukove. Ne nosite sa sobom ni kese, ni torbe, ni obuće. I nikoga putem ne pozdravljajte. U koju god kuću uđete, najprije recite: ‘Mir kući ovoj!’ Bude li tko ondje prijatelj mira, počinut će na njemu mir vaš. Ako li ne, vratit će se na vas. U toj kući ostanite, jedite i pijte što se već kod njih nađe. Ta vrijedan je radnik svoje plaće. Ne prelazite iz kuće u kuću.”

“Kad u koji grad uđete pa vas prime, jedite što vam se ponudi i liječite bolesnike koji su u njemu. I kazujte im: ‘Približilo vam se kraljevstvo Božje!’ A kad u neki grad uđete pa vas ne prime, iziđite na njegove ulice i recite: ‘I prašinu vašega grada koja nam se nogu uhvatila stresamo vam sa sebe! Ipak znajte ovo: Približilo se kraljevstvo Božje!’ Kažem vam: Sodomcima će u onaj dan biti lakše negoli tomu gradu.”

Nekoliko misli o današnjem odlomku iz Svetog pisma:
Ponekad, u potrazi za susretom s Isusom u vlastitom srcu zaboravim nešto važno. Isus je poslao učenike dva po dva. Istaknuo je da tamo gdje su dvoje ili troje u njegovo ime i On s njima. Isus nas poziva da hodamo jedni s drugima i podržimo jedni druge na putovanju. Koliko dobro razumijem ovu poruku da biti Isusov učenik nije usamljeni pothvat? Kako na nju odgovaram?
Upućujući učenike da ne uzimaju sa sobom mnogo stvari Isus ih potiče, upućuje, da ovise o njemu za sve što im je potrebno. Koju tešku prtljagu ja nosim, a koja me usporava na mom duhovnom putu?

Razgovor
Dar govora je izvanredan dar.
Daj da taj dar mogu ljubazno koristiti.
Neka budem spor na oštre riječi koje ranjavaju,
riječi izgovorene u ljutnji.

Zaključak
Zahvaljujem ti Gospodine što sam mogao provesti nekoliko trenutaka nasamo s tobom.
Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda
i u vijeke vjekova.

Izvor: prostorduha.hr

Skip to content