Ministarstvo kulture i medija glavni je promotor govora mržnje u Hrvatskoj

Slika 1. Ministrica kulture i medija (MJ)

 Ministarstvo kulture i medija financira one koji šire govor mržnje i mržnju prema neistomišljenicima. Ministarstvo kulture i medija financira neke udruge (npr. Lupi ga, Priznajem…), stranke (npr. SDSS), novine (npr. Novosti, mainstream medije itd.), koji šire govor mržnje, koji šire laži, vrše cenzuru pa direktno i indirektno šire govor mržnje. Njihova mržnja prema hrvatskom narodu i pojedinim Hrvatima je zastrašujuća. Ti mediji govore i pišu o ustašizaciji Plenkovićeve neokomunističke Hrvatske bez ijednog valjanog dokaza, a Ministarstvo kulture i medija ih financira.

 

Slika 2. Govor mržnje – portal dnevnih novosti

Pitanje:

Tko je u hrvatskoj vlasti, Vladi, Saboru, ustaša ili promicatelj ustaštva? Tko je na HRT-u, u Hini, u državnim poduzećima, nadzornim odborima državnih poduzeća ustaša i tko promiče ustaštvo? Koji mainstream mediji u RH šire ustaštvo? Tko to na vlasti u Plenkovićevoj neokomunističkoj Hrvatskoj promiče ustaštvo? Tko financira ustaštvo iz državnog proračuna?

Na ova pitanja treba odgovoriti imenom i prezimenom kada se priča o ustašizaciji Hrvatske! Zašto Andrej Plenković dopušta da njegovu vlast nazivaju ustaškom kada mu je SDSS koalicijski partner?

Nina Obuljen Koržinek i Ivo Goldstein su 22. travnja 2020. godine gostovali u središnjem dnevniku HRT-a povodom komemoracije u Jasenovcu. Ministarka je kazala da povijest prepustimo povjesničarima pa zaključila da je povijest rekla sve ili najviše toga što ima reći o naravi tog zločinačkog režima (op. autora NDH i Jasenovac) i svega što se dogodilo tijekom 2. svjetskog rata te da to u jednoj uređenoj demokratskoj državi nitko ne bi smio dovoditi u pitanje. Takve osobe moraju ostati na margini.”

Ova sramotna izjava pokazuje ideološku zaslijepljenost ministarke kulture i medija koja je protiv istine, protiv činjenica, protiv pregleda arhiva koji prije nisu bili dostupni itd. Njena izjava vrijeđa svakog domoljuba u Hrvatskoj jer ona želi da se prihvate četničke laži o 700.000 ubijenih Srba te laži mrzitelja Hrvata i Hrvatske (npr. Slavka i Ive Goldsteina).

Slika 3. Grafit na zidovima škole u Beogradu – narod.hr

Jedan od širitelja govora mržnje u Hrvatskoj kaže: ‘Zaustavite bujicu ustašluka i mržnje koja se širi medijima’ Piše HINA utorak, 13.3.2018 u 23:46

 

Gdje je širitelj govora mržnje, mrzitelj hrvatske države i Hrvata, video bujicu ustašluka?

Radovi niza povjesničara (Stjepan Razum, Vladimir Horvat, Stipo Pilić, Blanka Matković, Josip Jurčević, Vladimir Geiger i drugi), istraživači (Igor Vukić, Roman Leljak, Nikola Banić, Mladen Koić, Jakov Sedlar i drugi) pokazuju dokumente koji ruše jasenovački mit kojega su stvorili četnici, pokazuju kako je današnji popis jasenovački žrtava lažan i preuveličan (oko 84.000 žrtava).

 

Javna ustanova Spomen-područje Jasenovac (JUSP Jasenovac) objavila je 2007. Poimenični popis žrtava koncentracijskog logora Jasenovac 1941.-1945., koji donosi podatke za 72.193 osobe. … Nekoliko godina poslije, 2013., JUSP Jasenovac na svojim mrežnim stranicama objavio je novi, revidirani i dopunjeni popis, koji donosi podatke za 83.145 osoba koje su život izgubile u logorima Jasenovac i Stara Gradiška.” Nakon 2013. popisu žrtava dodano je više od 600 imena!?

“U odnosu na popis iz 1964., revizijom i dopunom JUSP-a Jasenovac broj žrtava povećan je 2007. godine za 13.005, odnosno nešto manje od 22 %, a 2013. godine za 23.957, odnosno za više od 40 %.”!? To su činjenice! Zašto?

 

 

Povjesničar Vladimir Geiger je u svojoj recenziji o knjizi Jasenovac (izdana 2018., financirana sredstvima poreznih obveznika) autora Ive Goldsteina zaključio:

 

Goldstein na kraju svoje najnovije knjige kaže da je njezina „intencija”bila da „suzi prostor lažima” o Jasenovcu. A kada pogledate „jasenovačkoj istini u oči”, poručuje nam Goldstein, „onda Hrvatsku činite manje strašnim mjestom” (str. 800–801). Pa, Hrvatska, bojim se, zaista jest prilično strašno mjesto ako redovni profesor Odsjeka za povijest Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu („najvažniji povijesni odsjek u Republici Hrvatskoj”, „najstarija i najveća hrvatska znanstveno-nastavna institucija koja obrazuje

buduće nastavnike povijesti”) u svojoj knjizi može pisati na način opisan u ovom prikazu. Kada sam svojedobno pisao o nekim drugim Goldsteinovim umotvorinama,114 naveo sam – a ovdje ponavljam – da je netko mudar izrekao da su naši povjesničari u mnogo slučajeva veća sramota od naše povijesti.”

 

Mnogo toga o logoru Jasenovac izrečeno je i napisano „napamet”, i u javnosti i medijima, pa i u historiografiji, bez zadrške ponavljaju se i slijeva i zdesna olako iznesene tvrdnje i navodi. Činjenice o logoru Jasenovac od početka su kontaminirane, a svjedoci smo kontaminacije s raznih strana kojoj se teško nazire kraj. Nedvojbeno, točno ustanovljivanje činjenica o logoru Jasenovac moguće je jedino provjerom i potvrdom svih navoda i podataka. To pak zahtijeva vremena, truda i odgovornosti.

U istraživanju žrtava logora Jasenovac i razmjera počinjenih zločina problem je najčešće pomanjkanje ne samo izvora i vjerodostojnih pokazatelja nego i „dobre volje”, a i „zdrave pameti” da se određena pitanja valjano obrade.

U svojoj najnovijoj knjizi Jasenovac Goldstein nije pokazao ni „dobre volje” ni „zdrave pameti”, naprotiv i dalje nas lobotomizira iskazujući sve osim spremnosti i sposobnosti znanstvenoga pristupa.”

 Pametnom i objektivnom dosta!

 

Novinar i istraživač Igor Vukić objavljuje preslike dokumenata koji su u Državnom arhivu RH, dokumente koji daju drugo svjetlo na ustaški logor Jasenovac. Nitko ne negira počinjene zločine već se iznose činjenice da je ustaški logor Jasenovac bio i radni i sabirni logor. Nitko ne negira da su se u logoru dogodili zločini. Jedno je sigurno da se nisu dogodili zločini kako su ih opisali (četnički i komunistički historiografi te Slavko i Ivo). Igora Vukića se naziva revizionistom (nisu mu rekli da je ustaša jer nije hrvatske nacionalnosti) ali nisu osporili niti jedan dokument koji je javno pokazao! Umjesto dokumenata, činjenica, oni se razbacuju etiketama i šire govor mržnje zbog toga jer Igor Vukić pokazuje dokumente koji otkrivaju njihove laži, krivotvorine i izmišljotine. Igora Vukića se cenzurira, marginalizira, a mrzitelji Hrvata i hrvatske države se glorificijaju i financiraju novcem poreznih obveznika! To je demokracija po Plenkoviću i njegovoj ministarki kulture!

Dr. sc. Nikola Banić i dr. sc. Mladen Koić pokazali su koliko je jasenovački popis žrtava lažan, nitko nije osporio njihove nalaze! Umjesto da se slučajne i namjerne grješke isprave tijekom godina popis žrtava je uvećan!? Ustaški logor je zatvoren prije 74 godine a oni još i danas izmišljaju nove žrtve!? To hrvatska Vlada i njeno Ministarstvo kulture i medija financira i odobrava, nešto manje od 3 milijuna kuna godišnje (godišnje se ukupno izdvaja više od 3 milijuna kuna za JUSP Jasenovac). Je li to normalno?

Ministarstvo kulture:

U razdoblju siječanj – prosinac 2018. godine Javna ustanova Spomen područje Jasenovac ostvarila je ukupan prihod AOP 001 u iznosu 3.207.718,00 kn i to kako slijedi:

  • pomoći AOP 045……………………………………………………………….303.724,00 kn
    • prihod od imovine AOP 074 ………………………………………………….. 157,00 kn
    • prihod od upravnih i administ. pristojbi AOP 105………….. 14.138,00 kn
    • prihodi iz proračuna AOP 130 ……………………………………… 2.886.695,00 kn
    • ostali prihodi AOP 136 ……………………………………………………….. 3.004,00 kn

 

Ministarstvo kulture i medija, na čijemu je čelu ministarka Nina Obuljen Koržinek objavilo je 31. srpnja 2020. odluku o financiranju projekata “Mediji zajednice – potpora socijalnom uključivanju putem medija”. Ukupno je podijeljeno 15 milijuna kuna (85 posto sredstava potječe iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto osigurava Ministarstvo kulture i medija, iz državnoga proračuna). Među projektima koji su dobili novčanu potporu su i udruge koje potiču govor mržnje, šire mržnju i laži: “Lupiga – svijet kroz obične”, udruga “Priznajem”, Srpsko privredno društvo Privrednik. Kada se pogledaju objave navedenih portala vidljiv je govor mržnje prema neistomišljenicima a posebno prema hrvatskim domoljubima. Kada se navedenim udrugama dodaju srpske “Novosti” koje se posebno financiraju (oko 3,6 milijuna kuna godišnje) jasno je da je Ministarstvo kulture i medija glavni promotor govora mržnje u RH.

Slika 4. Objava Indexova novinara

Suradnici portala Lupiga su suradnici Novosti CHB/SNV-a, Indexa, HND-a, suradnici bosanskih i projugoslavenskih portala. Medijski parneri portala Lupiga su: CROL LGBT News portal, Novosti, Balkan Insight, Slobodni Filozofski, CINS itd.

Dakle, umrežena antihrvatska družina.

O dodjeli sredstava (“Mediji zajednice – potpora socijalnom uključivanju putem medija”.) odlučivali su članovi Upravnoga odbora Nacionalne zaklade koju imenuje Vlada RH, Ministarstvo kulture i medija.

https://narod.hr/hrvatska/davor-dijanovic-je-li-bruxelles-svjestan-mafijaske-podijele-novca-na-natjecaju-ministarstva-obuljen-korzinek

https://narod.hr/hrvatska/hkv-nacin-na-koji-je-izveden-natjecaj-mediji-zajednice-dogurao-je-stvari-do-takvih-apsurda-da-bi-vrijedilo-razmisliti-o-prijavi-nadleznim-europskim-tijelima

https://narod.hr/hrvatska/sto-znamo-o-portalu-lupiga-koji-je-od-ministarstva-kulture-zajedno-s-partnerima-dobio-preko-milijun-kuna

https://projektvelebit.com/velike-podvale-male-ministrice/

Citat (da bude jasnije tko je tko) iz članka Velike podvale male ministrice:

“Stalno radno tijelo Skupštine (SRTS) jedno je od tri statutarna tijela Centra za mirovne studije (uz Izvršni odbor i Skupštinu). U aktualnom mandatu Stalno radno tijelo Skupštine čine: Lovorka Bačić, Josip Brković, Jasna Račić, Aneta Vladimirov i Drago Župarić Iljić, a među mrežama i inicijativama čiji je CMS član su: Kuća ljudskih prava Zagreb, Platforma 112, Mreža mladih Hrvatske. Kako su pobrojili ne baš previše blesavi “desni portali”, Centar za mirovne studije nalazi se na adresi Selska cesta 112, na kojoj se adresi nalazi i tzv. Platforma 112, unutar koje djeluje čak 60 organizacija tzv. civilnog društva kojima pripada i CMS, i B.a.B.e., i Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI), i Documenta-Centar za suočavanje s prošlošću, i GONG, i drugi. Članovi izvršnog odbora CMS-a su Cvijeta Senta, Lana Jurman, Sara Kekuš i Sara Lalić, a Centar za mirovne studije također je jedan je od osnivača Documete, a uz Centar za građanske inicijative Poreč, Građanski odbor za ljudska prava (GOLJP Zorana Pusića), Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek, Documentu-Centar za suočavanje s prošlošću i udrugu Terra, osnovali su i zakladu Solidarna.

CMS su, između ostalih, makar u određenim vremenskim odsječcima, financirali Sorosova Zaklada za otvoreno društvo, Vlada RH, Ured za udruge, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i špota (MZOS), Grad Zagreb, EU, UNHCR, Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške, itsl, navodno više od 70 posto sredstava dobivaju izvana, a godišnje primaju oko 4,5 miljuna kuna (oko 700.000 eura). Među tzv. partnerima CMS-a, navode se Ekonomski institut u Zagrebu, Ekonomski fakultet na Sveučilištu u Splitu, Beogradski centar za bezbednosnu politiku, Ured pučke pravobraniteljice, Pravni fakultet i Fakultet političkih znanosti u Zagrebu te Srpsko narodno vijeće. Ta je udruga također organizirala razne radionice i kolegije, koje su vodili Amir Hodžić (Spol Rod Queer), Ana Raffai, Otto Raffai (Nenasilno djelovanje), Vesna Teršelić (Suočavanje s prošlošću), Gordan Bosanac (Ljudska sigurnost), a u njihovim predavanjima sudjelovale su i druge udruge, odnosno njihovi aktivisti: Eugen Jakovčić (Documenta), Vildana Semić Isaković (Medžlis Islamske zajednice Sisak), Vesna Zovkić (Isusove male sestre), Princ Wale Soniyi (Društvo Afrikanaca u Hrvatskoj), Rada Borić (Ženski studiji), Lorena Drakula (Studentski zbor FFZG).

Spomenuta Kuća ljudskih prava Zagreb, mreža je organizacija tzv. civilnog društva koju je 2008. godine osnovalo šest organizacija civilnog društva među kojima su B.a.B.e. (Budi aktivna. Budi emancipirana), opet Centar za mirovne studije, Documenta-Centar za suočavanje s prošlošću, Pusićev GOLJP, Udruga za promicanje istih mogućnosti i Svitanje-udruga za zaštitu i promicanje mentalnog zdravlja. Na svojim stranicama naveli su, naravno, da su osnovani s ciljem zaštite i promicanja ljudskih prava i temeljnih sloboda, a među članicama Kuće za ljudska prava još se nalaze CROSOL i Mreža mladih Hrvatske. Kuća ljudskih prava kao takva članica je Mreže kuća ljudskih prava sa sjedištem u Oslu, članica Platforme 112, Inicijative dobrodošli i GOOD-inicijative.”

Dakle, iz navedenoga je vidljivo da su mrzitelji hrvatske države dobro umreženi i da imaju veliku potporu iz inozemstva. Nažalost, njihovu antihrvatsku djelatnost financiraju i hrvatski porezni obveznici (odlukom Vlade i državnih institucija) kao što je gore navedeno.

Slika 5. Govor mržnje – jutarnji

Ministarka kulture i medija je imala 4 godine da donese Zakon o elektroničkim medijima. Nije napravila ništa pa je nagrađena novim mandatom. Tijekom 4 godine mandata govor mržnje (prema braniteljima, domoljubima, takozvanim revizionistima povijesti…) financirala je i pravdala (navodno se radilo o slobodnom umjetničkom izričaju). Ne radi se o slobodnom umjetničkom izričaju, satiri, već o govoru mržnje (vidi brojeve Novosti, pogledaj objave Indexa, Lupiga, Priznajem, itd.). 

Slika 6. Govor mržnje – jovica drobnjak (radio gornji grad)

S kojim pravom levi fašisti mlade momke rođene 1970., 1990., 2000. proglašava ustašama? Priča da je Plenkovićeva neokomunistička Hrvatska ustaška, fašistička je najgori govor mržnje koji ima potporu u medijima, evo nekih naslova:

  • NOVOSTI, 7. kolovoza 2020. Piše Hrvoje Šimičević: Ministarstvo medijskog mraka

 

 

 

  • VAL FAŠIZACIJE’; ‘U HRVATSKU SE VRAĆA USTAŠIZACIJA!’ Stjepan Mesić i Budimir Lončar pozvali na suprotstavljanje revizionizmu Autor: Hina Objavljeno: 25. kolovoz 2019. 17:50

 

  • Goldstein: Ustašizacija Hrvatske je civilizacijska regresija decembar/prosinac, 2017.
  • MESIĆ ‘Ustašizacija ne da disati Hrvatskoj’ 01. 2018. 16:12 Autor: HINA

 

  • Saborska zastupnica Katarina Peović (facebook): Sabor zagovara, potiče i provodi ustašizaciju !!! rujna 2020. Katarina Peović/Izvor: D.Prša Crni mrak filo-ustaštva ne dolazi s riječkih ulica.

 

Mrziteljica hrvatske države i Hrvata nekažnjeno piše: U Rijeci je na postavljanje instalacije crvene zvijezde umjetnika Nemanje Cvijanovića reagirala filo-ustaška skupina koja se u samo par sati organizirala kako bi došla pjevati „Zovi samo zovi”, istaknula ustašku šahovnicu s prvim bijelim poljem, znak HOS-a koji su sami branitelji povezivali s Antom Pavelićem i Nezavisnom državom Hrvatskom, pozdrav “Za dom spremni”, te poručiti da je „zvijezda najveće zlo u Hrvatskoj”.

 

Katarini Peović dopušten je govor mržnje, dopušteno je hrvatski povijesni grb proglašavati ”ustaškom šahovnicom s prvim bijelim poljem”.

Drugarica Katarina Peović napisala je: Najviši dom hrvatske politike – Sabor zagovara, potiče i provodi ustašizaciju priređujući filo-ustašama razne materijale za mržnju, poticanje na nacionalnu netrpeljivost, opasnu reviziju prošlosti, protuustavno djelovanje.

Samo par dana prije incidenta filo-ustaša u Rijeci na Odboru za ratne veterane Hrvatskog sabora predsjedavajući odbora Josip Đakić, članovi Odbora Željko Sačić i Ante Deur, te ministar i potpredsjednik Vlade Tomo Medved – dali su uputu prosvjednicima kao i svim filo-ustašama kako se odnositi prema povijesti.

Tamo su istaknuli:

  1. a) izmišljenu tezu da je crvena zvijezda u Evropi zabranjena
  2. b) izmišljenu tezu da je crvena zvijezda simbol pod kojim su Srbi okupirali Vukovar
  3. c) revizionističku interpretaciju prema kojoj su partizani koljači i „neprijatelji hrvatskog naroda”
  4. d) implicirali da su Ustaše ubijene u Drugom svjetskom ratu bili pravi hrvatski branitelji.

Pozivajući se na rezolucije Vijeća Evrope članovi Odbora, predsjedavajući i ministar izmišljali su kako je zvijezda zabranjeni simbol (niti u jednoj rezoluciji Vijeća Evrope to ne stoji); propuštali su činjenicu da su Srbi sva jugoslavenska obilježja s uniformi skinuli mjesec dana prije pada Vukovara; da su partizani ti koji su zemlju oslobodili od fašizma i nacizma, a najviše njih je bilo hrvatske nacionalnosti; te da su Ustaše bili kolaboracionisti fašista i nacista, zastupali rasne zakone i provodili masovna pogubljenja.

Naš vrli ministar Medved na pitanje zastupnice o filo-ustaškoj udruzi Hrvatski domobran čiji član sjedi u Povjerenstvu za vojna groblja ne pokazuje nikakvu iznenađenost tom činjenicom niti smatra da je to potrebno mijenjati; predsjedavajući Josip Đakić Tita proglašava jednim od najvećih zločinaca 20. stoljeća; a Željko Sačić smatra da se partizanska groblja uopće ne trebaju održavati. Čak je i iz friziranog izvještaja s Odbora jasno da je riječ o protuustavnom djelovanju saborskog odbora*.

Dakle, Riječani i Riječanke ne bojte se! Neće crni mrak s ulice doći – crni mrak dolazi sa samog vrha – i taj vrh i vrhuška, domaća elita klijentelistički umrežena i dobro potkožena producira smrad i mrak. Rijeka je uvijek bila i bit će – crvena, solidarna, jednaka, pravedna. Strukturalna nepravda i nejednakost, nezaposlenost, siromaštvo, obespravljenost većine su naši neprijatelji. Te je neprijatelje odlučila iz mračnih i smradnih rupa istjerati – upravo crvena zvijezda, kako nekad tako i sad. Zvijezda je simbol pod kojim se borilo za viziju boljeg i pravednijeg društva, neprijatelji zvijezde borili su se za nejednakost, zlo i zločin kao zakon.

Vratit ćemo zvijezdi svjetlost, Rijeci zvijezdu, a solidarnost, jednakost i pravednost – narodu.

Smrt fašizmu – sloboda narodu”

 

Nekažnjeni govor mržnje koji potiče na odgovor i mržnju!

Koja ja razlika između ustaškog pokliča “Za dom spremni” iz 1941. i pokliča “Smrt fašizmu – sloboda narodu” iz 1945.?

 

Slika 7. i 8. Ubijanje pod parolom “Smrt fašizmu – sloboda narodu” (MJ, s izložbe)

Nema razlike, i ustaše i partizani napravili su zločine uzvikujući svoj poklič. Drugarica Peović ne želi (ili ne može) shvatiti i prihvatiti koliko je nevinih ljudi ubijeno u ime parole “Smrt fašizmu – sloboda narodu”. Drugarica Peović isticanjem parole (pokliča) širi govor mržnje prema svima koji ne misle kao ona, vrijeđa sve žrtve komunističke torture i negira komunističke zločine.

Drugarici Peović i njenim istomišljenicima u Hrvatskoj je govor mržnje dopušten, mediji njihov govor mržnje šire, glorificiraju kao da je to nešto pozitivno. S druge strane mediji uglavnom ne dopuštaju odgovor tim širiteljima govora mržnje. U mainstream medijima uvijek isti, ideološki zatupljeni ljevičari, komentiraju događaje kako ih oni vide. Drugo mišljenje nije dopušteno, ponekad je dopušteno ideološki slično mišljenje ali ne i suprotno bez obzira na argumente, činjenice s druge strane medalje.

 

Dvostruka mjerila

‘Kako netko može biti užasnut govorom mržnje prema Srbima, a širiti isti govor prema Hercegovcima?’ (Večernji list, 18. travnja 2017.)

 

Dvostruka mjerila

Komentar s interneta, U prolazu:

Kad Nelson Mandela viče: Ubi bijelca! to je u redu.

Kad Bibi Netanyahu ubija Palestince, to je u redu.

Kad boljševistički razbojnici otimaju zemlju, žito, tvornice i ubijaju vlasnike, to je u redu.

Kad Bijeli čovijek kaže: Ne! onda to nije u redu.

Quod licet Iovi, non licet bov

 

Vlada Andreja Plenkovića, Sabor, Ministarstvo kulture i medija dopuštaju i financiraju (djelomično) silan govor mržnje kojeg šire uglavnom “levi fašisti”. Takozvani nezavisni mainstream mediji i takozvani nezavisni pojedinci koji koriste govor mržnje financirani su iz inozemstva, iz državnog proračuna ali i iz stranih veleposlanstava u RH!?

 Premijer priča o radikalizaciji političke scene, a zaboravlja da su Vlada i državne institucije glavni krivci za radikalizaciju jer su dopustile silan govor mržnje pojedinih tiskovina (npr. Novosti…), portala (npr. Index, Lupi ga…)…, mainstream medija (takozvani nezavisni mediji koji su financirani iz inozemstva ali i iz državnog proračuna). Vlada i državne institucije su nečinjenjem radikalizirale političku scenu. Proglasiti nekoga ustašom (Katarina Peović i drugi) samo zato jer nosi povijesnu hrvatsku zastavu s povijesnim hrvatskim grbom iz 19 stoljeća je govor mržnje kojega Plenković i njegova ministarka kulture i medija dopuštaju i podržavaju (nije bilo reakcija, sankcija). Što je dozvoljeno Katarini nije dozvoljeno nekom golobradom mladiću, to je demokracija u neokomunističkoj Hrvatskoj u kojoj Faktograf blokira objave nobelovaca, znanstvenika, blokira istinu, blokira sve one koji ne misle kao voditelji Faktografa. Etiketiranje, cenzura i marginilizacija svih koji ne misle kao aktualna neokomunistička vlast. To neki jadnici nazivaju demokracijom i civilizacijskim iskorakom!?  Ne procesuiranje ratnih zločinaca, katastrofalno pravosuđe, korupcija, nepoštivanje volje naroda su uzroci radikalizacije političke scene u Hrvatskoj!

 

Napomena: sve navode možete provjeriti, ako želite, preko interneta (samo pažljivo, medalja ima dvije strane pa morate pogledajte obje ako želite dobiti stvarnu sliku radikalizirane političke scene u Hrvatskoj).

 Dr. Marko Jukić

(“s margine političkoga spektra”)

 

Skip to content