Hrvatska 2020.

Slika 1. Branitelji Škabrnje odaju počast svojim suborcima i civilima (MJ)

Današnja Hrvatske je neokomunistička zemlja silne korupcije, cenzure, nepotizma i nestručnosti.

U HDZ-u su provedeni unutarstranački izbori po komunističkom modelu, bira se jedan kandidat od jednog predloženog! Što se ima birati? Tako briselski ćato shvaća demokraciju! Samo su na jednom mjestu bila dva kandidata, na drugim mjestima samo jedan kandidat pa su članovi imali mnogo muke da izaberu pravog kandidata.

Koliko je HDZ vjerodostajan pokazuje slučaj Lovre Kuščevića koji je kao jedini kandidat dobio sve glasove u Nerežišćima! Dan nakon lokalnih izbora u HDZ-u, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa objavilo je svoju odluku na 17 stranica u kojoj pak oni kažu da je Kuščević kriv za sukob interesa vezano uz svoju imovinu. Kaznili su ga “strašnom” kaznom od 6.000 kuna koju će otplatiti tijekom 6 mjeseci.

Još jednom se pokazalo da je Povjerenstvo za odlučivanju o sukobu interesa nepotrebno, da je samo sebi svrha i da služi za uhljebljenje čudnih ljudi. Nakon odluke Povjerenstva drug Lovro može nastaviti svoju političku karijeru bez zadrške. 

 

Slika 2. Nakon delegacija dolaze na red obitelji ubijenih (MJ)

Levim mainstream medijima (desnih nema) je to normalno jer briselski ćato provodi njihovu antihrvatsku politiku koja je protiv stvarnih branitelja, protiv istinskih domoljuba i protiv napretka Hrvatske. Nikome u tim medijima nije čudna Plenkovićeva demokracija, da se mogao “birati” samo predloženi kandidat jer drugoga nije bilo.

Kakva je današnja hrvatska zbilja (politika) vidljivo je iz niza događaja:

  • HRT, državna televizija koju najvećim dijelom plaćaju domoljubi i branitelji, nije

prenosila svečano otvaranje obnovljenog vukovarskog vodotornja.

Jadnici s Prisavlja su tvrdili kako na Vodotornju u vrijeme službenog otvorenja nije bilo nikakvog programa ni događaja – osim vatrometa – a da su sve najave, glazbeni brojevi, kao i dizanje zastave, bili unaprijed snimljeni nekoliko dana ranije.

Podsjetimo, nakon 29 godina obnovljen je Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskoga zajedništva. Svečani čin otvorenja obilježio je spektakl domoljubne pjesme koji se mogao pratiti putem elektroničkih uređaja – na lokalnim televizijama, portalima i društvenim mrežama. U sklopu programa himnu Republike Hrvatske izvela je klapa Hrvatske ratne mornarice sv. Juraj. Državni stijeg na vrh vodotornja podigao je Krešimir Đalto, sin pokojnog vukovarskog branitelja Hrvoja Đalte koji je zajedno s pokojnim braniteljem Ivicom Ivanikom podizao zastavu na Vodotornju tijekom agresije na Vukovar.

U programu otvaranja Vodotornja nastupili su Tomislav Brajša, Tomislav Bralić, Vladimir Košić-Zec, Najbolji hrvatski tamburaši, Ivana i Marija Husar, Jacques Houdek, Zaprešić boysi

Program svečanog otvaranja bio je prilagođen epidemiloškoj situaciji i nije točno da ga nije bilo jer smo ga gledali na lokalnoj televiziji. HRT je mogao preuzeti program lokalne televizije i ništa više od toga nije trebao uraditi!

  • Plenkovićev protokol u Vukovaru gura Branka Borkovića, zadnjeg zapovjednika obrane Vukovara, u pozadinu jer je prvi red rezerviran za dezertere i uhljebe koji ne znaju ništa o Domovinskom ratu. Sramotno, zar ne?
  • Plenkovićev protokol gura Marka Miljanića, zadnjeg zapovjednika obrane Škabrnje,

iz Kolone sjećanja u Škabrnji.

“A htjeli su me istjerati iz Kolone sjećanja. Bio je to neki mali iz protokola, gurao me da se maknem, da je početak kolone za izaslanike. Rekao sam mu da je balavac i pitao ga zna li tko sam ja. Zapovijedao sam obranom sela koje je ostalo bez obećanog oružja i tog dana ubijeni su mi otac, brat i sedam rođaka. A načelnik me nije spomenuo ni jednom riječju u pozdravnom govoru. Nema veze, ne treba meni spomenik, moje je bogatstvo u djeci i unucima te mi ne treba ništa, ali čovjeka boli. Udovice, žene, majke i očevi ubijenih hrvatskih branitelja trebali bi prvi položiti vijence, a tek nakon njih kojekakve delegacije. Inače radimo cirkus od komemoracije na kojoj političari paradiraju – govori nam Miljanić.

Protokol je planirao da dezerteri, izdajnici i uhljebi budu u prvim redovima, da se slikaju, da odrade formalnosti i da se odvezu službenim autima na teret poreznih obveznika. Nije njih briga za žrtve, majke, udovice, djecu poginulih. Nije njih briga za branitelje, invalide Domovinskog rata, oni gledaju samo svoj interes.

 

  • Tomislav Merčep, heroj Domovinskog rata, sahranjen je bez vojnih počasti! Žalosno i sramotno! Bjednici (ministri i drugi dužnosnici) su to pokušali opravdati epidemiološkom situacijom što je besmisleno.

            Tomislav Merčep je heroj Domovinskog rata kojemu su sudili zbog velikog doprinosa u obrani Vukovara, Gospića, Pakraca i drugdje. Tomislav Merčep nije zapovjedio niti uradio nikakav zločin ali je unatoč toga osuđen po zapovjednoj odgovornosti. U hrvatskom pravosuđu a i šire zapovjedna odgovornost postoji samo za hrvatske zapovjednike, za agresorske zapovjednike nema zapovjedne odgovornosti, kao ni za počinitelje zločina nad Hrvatima. Kao primjer može se navesti rješenje istražnog sudca (Pavao Rukavina) Županijskoga suda u Gospiću od 16. siječnja 2001. godine kojim je obustavljena istraga protiv prvooptuženog Čede Budisavljevića i još 81 osumnjičene osobe za zločine na području Novog Ličkog Osika, djelova grada Gospića i Široke Kule. U Širokoj Kuli su ubijena 34 nenaoružana civila. Najmlađa žrtva bila je Verica Nikšić (13 godina) koju levi mainstream mediji uporno prešućuju, a šire mit o Aleksandri Zec. Za ratni zločin nad Hrvatima u Širokoj Kuli nitko nije odgovarao a zna se tko je zapovjedao i tko su počinitelji. Toliko o jadnom hrvatskom pravosuđu.

Slika 3. Kolona sjećanja u Škabrnji 2020. (MJ)

Današnji HDZ čine uhljebi, karijeristi, izdajnici te izgubljeni u vremenu i prostoru koji podržavaju izdajničku politiku koja negira stvarne heroje Domovinskog rata, koja prihvaća Memorandum SANU 2 i 3. Plenkovićeva pomirba je besmislena jer četnička Srbija ne prihvaća istinu, ne priznaje agresiju na Republiku Hrvatsku, ne priznaje koncentracijske logore, ne priznaje zločine, ne daje podatke o nestalima, ne vraća otuđenu dokumentaciju itd. Od takozvane Plenkovićeve pomirbe jedinu korist će imati etnobiznismen Pupovac i njegova bratija iz SDSS-a koji će sve dobro naplatiti bez da priznaju da je Srbija izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku, bez kajanja za počinjene zločine, za izvršeni kulturocid, urbicid i genocid. Srbija i Pupovac i dalje šire jasenovački mit i dalje govore o građanskom ratu, ne žele imenovati agresora, ne žele dati informaciju o nestalima, a drug Plenković priča o pomirbi. Umobolno!

Četničke Novosti, koje financira Ministarstvo kulture RH, pišu: Može li hrvatska država biti išta drugo nego loša zamisao, retardirana i nakaradna u samoj ideji, ako njene vrijednosti zastupa zastupnik Bulj? Zdrav razum i minimum potrebe za slobodom upućuju na to da ne može. Dok god je svojom batinaškom zaštitom profilira zastupnik Bulj, hrvatska država može biti vrijedna jedino najdubljeg prezira.

 

Ovaj govor mržnje Plenkovićeva vlada podržava i financira novcem poreznih obveznika Republike Hrvatske! Na ovaj govor mržnje nema reakcija medija, pravobranitelja niti političara!?

Plenković kontrolira medije pa ga oni ne pitaju kada će započeti nužne reforme katastrofalnog pravosuđa, neodrživog zdravstenog sustava, reforma uprave, promjena izbornog zakona, procesuiranje ratnih zločinaca i zaštita nacionalnih interesa. 

Umjesto demokracije imamo neokomunističku vlast, silnu korupciju, nepotizam, cenzuru, i antihrvatsko ponašanje vladajućih. HAZU, pardom JAZU – Jugoslavenska akademija znanosti i umjetnosti, ne želi istražiti srbijanske laži o logoru Jasenovac, ne želi organizirati međunarodnu konferenciju o tim lažima, ne želi odgovoriti na četničke laži i propagandu o logorima Jasenovac, Stara Gradiška, Jadovno itd. Na taj način HAZU prihvaća stavove SANU-a o 700.000 ubijenih Srba u Jasenovcu. Jadni su to akademici kada nisu sposobni, niti žele, odgovoriti na laži i podvale.

 

 

Slika 4. Mural o nekažnjenim srpskim zločinima (MJ)

Cenzura

Penavi izbacili ključnu rečenicu iz intervjua (Večernji list). Izbacivanje ove rečenice iz teksta upravo potvrđuje i dokazuje njezinu istinitost.”, poručio je Penava: “Za sada je, zahvaljujući prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, hrvatskim braniteljima, narodu i građanima koji su se izborili za demokraciju još uvijek tako koliko god se Andrej Plenković trsio vratiti nas korak u nazad, u mračno doba zabrana i onemogućavanja slobode govora političara i medija koji nisu režimski, ali kako sam uvodno rekao u demokraciji narod ima vlast kakvu želi.”

Peternel ispričao svoje iskustvo, cenzuru na Novoj TV. Jednostavno je nestao u montaži kao da intervjua nije ni bilo!

Objave na društvenim mrežama su kontrolirane (skrivene ili izbrisane) od “fact checking” organizacija. Te organizacije samovoljno određuju što je točna informacija, a što nije bez ikakve argumentacije. Radi se o cenzuri koju provodi novi naraštaj komunista, marksista, socijalista i drugih. Umjesto demokracije i suprostavljanja argumentima, činjenicama, imamo diktaturu i jednoumlje.

Plenkovićeva vlada nije bila u stanju tijekom 5 godina donijeti novi Ovršni zakon!

Zastupnica Domovinskoga pokreta Karolina Vidović Krišto kazala je: “Ovakav ovršni zakon, kojega Hrvatska ima 2020. godine, uključujući i ove izmjene, bit će zasigurno predmet znanstvenog istraživanja europskih sveučilišta, pod nazivom „Kako zakonski i efikasno natjerati stanovništvo jedne države da napusti svoje domove i prisili ga na iseljavanje“. Taj ovršni zakon omogućio je da putem jednog čudnog kljunaša, koji se zove Fina, moćne strukture provode teror nad građanima.”.

Isključivi gospodarski pojas

Neki mediji javljaju da se Italija sprema proglasiti Isključivi gospodarski pojas (IGP). Vlada druga Plenkovića o IGP-u ni riječi, zar to nije sramotno? Drug Plenković kaže da smo ravnopravna članica EU pa neka proglasi hrvatski IGP kada smo ravnopravni, neka štiti nacionalne interese.

– Europska je komisija 13. srpnja 2013. godine, nakon posebne studije koju je naručila oko zaštite ribljeg fonda, pozvala sve svoje članice na Mediteranu da proglase i aktiviraju svoje gospodarske pojaseve, pa tako i Republiku Hrvatsku. Vlada Zorana Milanovića se na to oglušila, unatoč tome što je Italija proglasila i aktivirala ekološku komponentu svog pojasa još 2006. godine. Zašto RH nije učinila isto, aktivirala barem tu eko-komponentu, to nitko ne zna – (bivši saborski zastupnik Dr. Tonči Tadić). .

Korupcijske afere

Oporba opravdano traži na uvid ugovore o vjetroelektrani. Ministar i premijer to ne žele pokazati pa se postavlja pitanje zašto. Neki pišu da se ugovori nestali, što je malo vjerojatno. Ako ih Vlada nema ima ih druga strana. Zašto DORH nije ništa poduzeo po pitanju ugovora o spomenutoj vjetroelektrani? Umjesto da se bavimo reformama, strategijom razvoja, zaštitom nacionalnih interesa bavimo se jednim ministrom, prepucavanjima predsjednika i premijera i takozvanom pomirbom. Ministar ne poštuje sudske odluke ali ima punu podršku premijera koji priča o pravnoj državi!? Vjerodostojno, zar ne?  

Nismo se borili za ovakovu Hrvatsku!

Dr. Marko Jukić

“s margine političkoga spektra”

Skip to content