Mainstream mediji šire govor mržnje

Slika 1. Spomen obilježje kod Zelenoga hrasta (MJ)

Na obilježavanju 28. godišnjice vojno-redarstvene operacije Maslenica ’93. drug predsjednik je opet pokazao aroganciju i mržnju prema onima koji su branili Hrvatsku. Priopćenje (saopštenje?) iz Ureda predsjednika:

“Predsjednik Republike Zoran Milanović došao je u Zadar na obilježavanje 28. obljetnice VRO Maslenica 93. i nakon što je opaženo kako se među sudionicima svečanosti nalaze i osobe koje nose ustaška obilježja i pozdrav, nazvao je i upozorio predsjednika Vlade RH kako je to neprihvatljivo. Budući da je nakon toga utvrđeno kako i u službenom protokolu obilježavanja sudjeluju osobe koje na sebi imaju ustaška obilježja i pozdrav, predsjednik Republike otkazao je sudjelovanje u programu. Isto tako, prema zapovjedi predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika, nakon prvog dijela svečanosti iz programa obilježavanja su se povukli načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj i sve vojni zapovjednici”,

 

Nije bilo ustaških obilježja jer HOS-ova zastava i grb nisu ustaška obilježja već legalna obilježja HOS-a iz Domovinskog rata. To što neki nisu sudjelovali u Domovinskom ratu, to što nisu željeli Hrvatsku kao samostalnu državu (pa su kazali da je Hrvatska slučajna država) nije razlog da iskrivljuju činjenice i da jednu legalnu postrojbu proglašavaju ustaškom. Pripadnici te „ustaške“ postrojbe su išli u Bogdanovce i Vukovar kada nitko nije htio ići, oni su branili Gospić, Dubrovnik i Škabrnju kada je bilo najteže pa je sramotno govoriti da je njihovo znakovlje „ustaško“. Iz toga se može isčitati samo jedno: mržnja prema onima koji su branili i oslobodili hrvatsku državu od srbijanske agresije.

Saborska oporba u petak je osudila isticanje ustaškog pozdrava “za dom spremni” na obilježavanju 28. godišnjice vojno-redarstvene operacije Maslenica ’93 te je upitala kakva je to država u kojoj mora otići predsjednik, a ne oni sa ZDS znakovljem.

Nije bilo nikakvog posebnog isticanja pozdrava „za dom spremni“, na televiziji se ne vidi nikakvo posebno isticanje, vide se HOS-ovci s legalnim znakovljem HOS-a (zastava i grb). Predsjednik je samovoljno otišao jer je htio istaknuti svoj ego, svoj negativni odnos prema braniteljima i svoje nepoštivanja poginulih u operaciji „Gusar“, nepoštivanje 127 poginulih branitelja i 158 ranjenih. Je li se obilježavanje godišnjice oslobađanja zaleđa Zadra i Maslenice održava zbog odavanja počasti braniteljima ili zbog druga Milanovića?

 

Slika 2. Spomenik na Masleničkom mostu (MJ)

 

Skojevka Marta u središnjem dnevniku HRT-a najavljuje prilog o ustaškom znakovlju na obilježavanju 28-me godišnjice akcije Maslenica. Međutim u televizijskom prilogu nema ustaškog znakovlja! Dakle radi se o govoru mržnje prema onima koji su branili i obranili Hrvatsku.

Jugočetnicima u Hrvatskoj smeta hrvatski novac-kuna, smeta im hrvatska zastava, smeta im hrvatski povijesni grb, smeta im hrvatski jezik, smeta im istina o Domovinskom ratu, istina o Bleiburgu i Križnim putovima. Oni koji brane istinu, koji su protiv Jasenovačkih laži, koji brane hrvatska obilježja, identitet, su cenzurirani, marginalizirani i optuženi za govor mržnje, (ustaštvo)!? Žalosno i sramotno!

 

 

Slika 3. Spomenik u Kašiću (MJ

Izgleda da nam slijedi novi totalitarizam jer je Vlada uputila u javnu raspravu dokument koji definira postupanje institucija, uvodi se strogi protokol za praćenje za širitelje netrpeljivosti. “Protokol o postupanju u slučaju zločina iz mržnje”.

 

Prvo bi trebalo jesno definirati (koalicijski definisati) što je to govor mržnje. Izgleda da će javno iznošenje istine iz povijesti, kulture, objavljivanje istine iz javnoga života biti onemogućeno jer će biti proglašeno govorom mržnje. Iznošenje laži u službi službene politike bit će dopušteno, a iznošenje istine će biti zabranjeno i sankcionirano pod parolom “govora mržnje”.

 

Zar proglašavanje hrvatskog povijesnog grba ustaškim obilježjem nije najgori govor mržnje? To je u RH dopušteno kao i sve ono što je protiv hrvatskog domoljublja i identiteta. Govor mržnje kojega šire: Milorad Pupovac, Ognjen Kraus, Arsen Bauk i ostali neprijatelji hrvatske države je dopušten, poželjan pa su im mainstream mediji na usluzi. Ne postoji drugo mišljenje, nema mogućnosti javne kritike (istih uvjeta) onoga što su Pupovac, Kraus i slični kazali. Postoji samo njihova istina (da je ovo ustaška Hrvatska) i nijedna druga.

 

Židovska općina Zagreb pokrenula je inicijativu da se krene u proceduru zakona kojim bi se zabranilo ustaška obilježja i veličanja zločinaca.

Kako je objavljeno na internetskim stranicama Židovske općine Zagreb (ŽOZ), u zagrebačkoj Židovskoj općini danas je “održan sastanak predstavnika naroda žrtava NDH, antifašista i većine Klubova zastupnika u Saboru RH, kako vladajućih, tako i oporbenih stranaka”.

 

 

Slika 4. Spomen dom Ovčara (djelo koalicijskog partnera) (MJ)

Mrzitelj hrvatske države Ognjen Kraus je kazao: Odazvali su se svi klubovi koji su bili pozvani, HDZ je došao također, rekao je. Dodao je kako nije zvao Domovinski pokret ni sve one koji, kaže Kraus, a priori podržavaju ustaški pozdrav, te da na sastanku nije bio ni Most.

On je arbitar koji odlučuje tko je pozitivan, a tko negativan!? On zna samo za ustaške zločine iz vremena od 1941. do 1945., a ne zna za zločine partizana, četnika, komunista i Židova od 1945. do danas. Zna li drug Kraus za zid oko palestinske samouprave, zna li za uskraćivanje vode Palestincima u trećem tisućljećju? Što humanist Kraus misli o zidu na slici 5.?

 

 

Slika 5. Zid oko palestinske samouprave (MJ)

Kraus je u rujnu prošle godine pozvao premijera Andreja Plenkovića da donese zakon kojim će biti zabranjeni ustaški simboli i znakovlje.

A što ćemo s komunističkim i četničkim znakovljem, to nam drug Ognjen nije kazao što znači da on zločine protiv Hrvata odobrava?

 

Drug Plenković je s neprijateljima hrvatske države oformio koaliciju i tako im omogućio da ruše hrvatsku državu, da etiketiraju branitelje, da podižu spomenike ubojicama Hrvata, da novcem hrvatskih poreznih obveznika šire laži o Hrvatima i hrvatskoj državi.

 

Cilj je donošenja protokola, kako stoji u tome dokumentu, unaprijediti rad policije, Državnog odvjetništva, sudova i drugih tijela nadležnih za suzbijanje, otkrivanje i progon zločina iz mržnje.

Središnje tijelo za praćenje i objavu podataka o toj vrsti zločina i donesenim presudama bit će Vladin Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Taj ured će pratiti tijek postupka u svakom pojedinom predmetu zločina iz mržnje, objedinit će statističke podatke i objavljivati ih na svojoj službenoj stranici, a podatke će dostavljati i Uredu za demokratske institucije i ljudska prava Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OSCE-u).

 

Slika 6. Trg sv. Marka (zabranjeni trg) (MJ)

Iz navedenoga je jasno (ako se ovo usvoji, a usvojit će se) da slijedi novi oblik jugočetničkog terora u Hrvatskoj jer će oni moći svakoga proglasiti nepodobnim i optužiti ga za govor mržnje (prema njihovoj intepretaciji). Dosadašnji slučajevi koje su mainstream mediji intepretirali na svoj način ukazuju da nam slijedi neokomunistički totalitarizam (Ministarstvu unutarnjih poslova nalaže da posebno pomno prikuplja podatke o skupinama i pojedincima “koji u svom djelovanju iskazuju sklonost činjenju zločina iz mržnje”)-

Policija će, stoji u dokumentu, posebnu pozornost obratiti na prisutnost verbalnih izraza mržnje u javnom prostoru, ali i neverbalnih simbola i učestalost govora mržnje na internetu. Državna odvjetništva i sudovi obvezuju se da sa zločinima iz mržnje “postupaju žurno i s posebnom pozornošću”.

Dok zločinci koji su ubijali i silovali u Vukovaru slobodno šeću Vukovarom i drugdje državne institucije će žurno izmišljati neprijatelje (one koje Pupovac i Kraus označe) koji navodno šire govor mržnje.

Zanimljivo je da broj oštećenih objekata na Banovini enormno raste pa se postavlja pitanje vjerodostojnosti!? Mainstream mediji nam daju lažnu sliku o potresu, promiču politizaciju i neralne želje pa tako pokazuju koliko su neprofesionalni i netični. Jugočetnički novinari znaju samo za Baniju na kojoj su četnici 1941., 1945. pa 1991. ubijali, pljačkali, palili i proganjali Hrvate, za njih je naziv Banovina ne postoji. Govoriti o Baniji bio je prvi znak četničkog raspoznavanja 1991. pa tako i danas 2021. godine.

U Saboru opet lupetaju o istražnom povjerenstvu koje ničemu ne će služiti.

Trg svetog Marka je blokiran jer se drug Plenković boji pa predlažem da se sa svojom neokomunsitičkom vladom preseli u Kockicu, tamo će biti sigurniji. Neka narodu i turistima vrati trg i crkvu sv. Marka.

Dok se premijeri u zapadnoeuropskim zemljama slobodno voze javnim prijevozom, biciklom idu na posao kod nas se premijer i predsjkednik voze u blindiranim automobilima sa silnom pratnjom koju plaćaju hrvatski porezni obveznici jer Hrvatska je jako bogata zemlja pa to sebi može priuštiti za razliku od Danske, Finske, Norveške itd.

Dr. Marko Jukić

„s margine političkoga spektra

 

Skip to content