Zašto nema uskrsnih pisanica na Rivi?

Kažu da je Riva, Obala narodnog preporoda, dnevni boravak Splićana, da je tinel grada.  . Riva je glavna gradska šetnica, pozornica na otvorenome, mjesto druženja, pozornica za velike i male događaje (dočeke, ispraćaje, proteste, humanitarne akcije, javna slavlja, obilježavanje dana grada i ostalo). Nekada su Obalu narodnog preporoda krasile uskrsne pisanice, a danas nema ničega! Zašto?

Danas na Obali narodnoga preporoda (Rivi) nema niti jedne uskrsne pisanice pa se pitam: Zašto nema uskrsnih pisanica u dnevnom boravku Splićana? Kome smetaju uskrsne pisanice na Rivi?

Na Rivi je i danas bilo živo, kafići popunjeni, tražio se stol više, a u Đardinu nije bilo nikoga! Smjestiti uskrsne pisanice u jedan bezlični park (Đardin) u kojem najčešće nema nikoga je splitski „biser“ koji pokazuje stanje duha gradskih dužnosnika koje mi plaćamo. Slično se dogodilo i u vrijeme Adventa pa je očito da današnja gradska vlast želi getoizirati vjerske praznike i vjernike.

Drugove iz gradske vlast treba podsjetiti da u Splitu većinu stanovništva čine vjernici-katolici pa je ponašanje gradske vlasti (getoizacija) po pitanju obilježavanja Božića i Uskrsa neprihvatljivo. Kao podsjetnik drugovima prilažem dvije fotografije, snimljene danas 16. travnja 2022., kako vjernici čekaju na ispovijed.

Obala narodnog preporoda pravo je mjesto za događanja u vrijeme Adventa i Uskrsa pa bi bilo normalno da ubuduće događanja budu u dnevnom boravku Splićana (na rivi).

Svim ljudima dobre volje sretan i blagoslovljen Uskrs!

 

 

 

Skip to content