Ljupka Gojić Mikić objavila fotografiju kojom razotkriva Tomaševićevu vlast

Objavio

ak

18. travnja 2022. u 15:00

Foto: Hina, snimka zaslona, izvor: Youtube, fotomontaža: Narod.hr

Probleme koje ima sa zagrebačkim gradskim vlastima već neko vrijeme na svojem Instagram profilu objavljuje bivša manekenka Ljupka Gojić (39). Ona i njezin suprug Mihael Mikić su 2019. na zagrebačkoj Knežiji otvorili slastičarnicu, a odnedavno su postali još jedna žrtva nove Tomaševićeve gradske vlasti koja uklanja terase kafića, ali čini se po nekim svojim pravilima, koji mnogi, pa i Ljupka, smatraju nedosljednima i nelogičnima.

Jedan od argumenata gradskih vlasti za uklanjanje terase bio je da smeta za prolazak osobama u invalidskim kolicima te mamama koje u dječjim kolicima guraju bebe. Ljupka se na to osvrnula novom fotografijom na svom Insta Storyju koja pokazuje da ljudi sada imaju još manje mjesta za prolaz nego prije jer automobili oduzmu dobar dio nogostupa.

Foto: snimka zaslona, izvor: Instagram

Terase i parkirna mjesta

Ljupka Gojić je napisala:

“Nekoliko činjenica o kojima nismo imali namjeru govoriti, ali s obzirom na (medijsku) situaciju koja je proizašla iz našeg slučaja, trebali bismo…

Naime, parkirna mjesta su vlasništvo Grada Zagreba i svaki vlasnik ugostiteljskog objekta ima zakonsko pravo zatražiti od grada tri, četiri ista za prenamjenu… Tako smo i mi regularnim putem predali zahtjev i grad nam je u najam dao tri parkirna mjesta na kojima smo mogli napraviti terasu po točno zadanim kriterijima te poslao račun za najam… Terasu smo napravili, za nju smo potom svojevoljno PLAĆALI NAJAM, a pošto se na Knežiji inače ne plaća parking (i sretni smo da je tako) mi smo, dakle, uplaćivali novac u gradski proračun.

Sadašnja zagrebačka garnitura vlasti se svojevremeno u kampanji i fotografirala kraj naše terase, a potom “zamahnula” rukom u znak “čišćenja” iste, odnosno u znak onoga što planiraju napraviti ukoliko dođu na vlast. Nije nas, stoga, uskoro iznenadilo negativno rješenje koje je stiglo, točnije rješenje Grada da nam se odbija produženje Ugovora za ovu godinu. Došlo nam je, dakle, konačno rješenje da terasu fizički uklonimo, mi smo to i učinili, jer je takav ZAKON, a mi smo LEGALISTI te nismo imali namjeru stvarati problem oko toga…

Odgovor na žalbu nikada nije došao

Međutim, imali smo pravo na žalbu i poslali smo ju… Odgovor na žalbu nikada nije došao. Dakle, uklonili smo dio našeg objekta u koji je uloženo puno vlastitih sredstava (jer smo za izgradnju istoga imali rješenje Grada), bez da nam je naknadno došao i jedan jedini odgovor vladajućih na žalbu – objasnila je Ljupka u objavi na Instagramu.

00:38 / 01:01

– Prije toga, pokušali smo razgovarati s Mjesnim odborom Knežije, dali smo svoj prijedlog da financiramo na jednoj zapuštenoj gradskoj površini čak 20 parkirnih mjesta u zamjenu za ova tri; dakle zajednica bi bila bogatija za 17 parkirnih mjesta. Dok god oni ne smisle što će napraviti na tim zapuštenim mjestima (a zapuštena su 40 godina) bili smo spremni financirati i izgradnju dječjeg parka, gdje bi opet zajednica imala korist, ali i tu smo naišli na zid… Naime, rečeno nam je da mi kao privatnici ne možemo financirati izgradnju bilo čega… Bili smo spremni napraviti sve da svi budu zadovoljni i da nam Knežija izgleda još ljepše i da nitko nije zakinut… – zaključila je Ljupka Gojić Mikić.

https://narod.hr/hrvatska/ljupka-gojic-mikic-objavila-fotografiju-kojom-razotkriva-tomasevicevu-vlast

 

Skip to content