Prosvjed Srba protiv presude generalima za vrijeme posjeta predsjednika Josipovića Udbini

NEČUVENA ČETNIČKA PROVOKACIJA – POLICIJA TRAŽI ORGANIZATORA SKUPA – Policija traži Đoku Opalića kako bi spriječili prosvjede prilikom dolaska predsjednika RH oko 15.00 sati, a građani Udbine će se oduprijeti pokušajima provokacije jer su svjesni da je veličanje četništva od strane do danas prikrivenih ekstremista, kao i svakog drugog ekstremizma, kazneno djelo.

Udbina, malo mjesto u Lici ponovno je uzavrelo. Hrvatski građani srpske nacionalnosti spremaju se na veliki prosvjed protiv presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču tijekom današnjeg posjeta predsjednika RH Ive Josipovića, Udbini.

Prosvjede, po potvrđenim informacijama organizira Đoko Opalić, bivši kapetan agresorske JNA, a kasnije pripadnik terorističkih postrojbi na okupiranom području Hrvatske zvanom SAO Krajina. Treba navesti da je Zakonom o oprostu Đoko Opalić bio aboliran.

Isto tako doznajemo da djelatnici policije traže Đoku Opalića kako bi spriječili prosvjede prilikom dolaska predsjednika RH oko 15.00 sati.

Po do sada prikupljenim informacijama građani Udbine će se oduprijeti pokušajima provokacije jer su svjesni da je veličanje četništva od strane do danas prikrivenih ekstremista, kao i svakog drugog ekstremizma, kazneno djelo. Upozoravaju da hrvatski živalj u mjestu gdje je sagrađena velebna Crkva Hrvatskih Mučenika neće dozvoliti pljuvanje po žrtvi koja je podnesena za vrijeme Domovinskog rata, jer narod koji zaboravi svoje mučenike i sam će biti zaboravljen.

Razvoj situacije u Udbini pratit ćemo i dalje, posebno od 15 sati kada se očekuje dolazak Predsjednika RH dr. Ive Josipovića.

Autor: Mario Andrinek/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content