Na blagdan sv. Duje 7. svibnja misa na Rivi nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije

21/04/2022

By

Marta G

Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije, na blagdan svetog Dujma, 7. svibnja, održat će se misa na Rivi koju će predvoditi apostolski nuncij u RH Giorgio Lingua, a misi će prethoditi tradicionalna procesija središtem grada, najavili su u četvrtak iz splitske Gradske uprave.

Od 28. travnja započet će devetnice u čast Sv. Dujma i svakodnevno se u splitskoj Prvostolnici održavati svete mise, propovijedi i koncerti duhovne glazbe sve do 7. svibnja.

Zahvaljujući povoljnijoj epidemiološkoj situaciji ovogodišnja fešta sv. Dujma-Dana grada Splita opet će uglavnom izgledati onakva na kakvu smo navikli prije pandemije koronavirusa, poručuju iz Gradske uprave.

Programom Sudamja 2022. kojega je usvojio ovogodišnji Odbor za proslavu, obuhvaćeno je preko trideset manifestacija vjerskog, kulturnog, zabavnog i sportskog sadržaja.

Poznati su i ovogodišnji laureati kojima će se nagrade za životno djelo te za osobna i skupna postignuća u protekloj godini dodijeliti na svečanosti u HNK Split 6. svibnja, dan uoči svetog Dujma.

Događanja vezana za Sudamju, podsjetili su iz Gradske uprave, započela su još 15. ožujka turnirom balote koji se svake subote organizira u Lučici Split, a završavaju 15. svibnja revijalnom utrkom veslačkih legendi Oxforda, Cambridgea i Splita u Gradskoj luci. (Hina)

https://kamenjar.com/na-blagdan-sv-duje-7-svibnja-misa-na-rivi-nakon-dvogodisnje-stanke-zbog-pandemije/

 

Skip to content