(VIDEO) Pogledajte kako europarlamentarac Davor Ivo Stier u Strasbourgu žestoko zastupa hrvatske interese

 

“Ne ćete putem Europskoga parlamenta promijeniti ustavnu definiciju braka u Hrvatskoj”

Ususret jučerašnjem glasovanju, preksinoć su na plenarnom zasjedanju Parlamenta u Strasbourgu europski zastupnici raspravljali o izvješću zastupnice Ulrike Lunacek „Homofobija i diskriminacija na temelju spolne orijentacije i rodnog identiteta“.

Na opasku zastupnika Europskih liberala Irazabalbeitia koji je ustvrdio kako su Hrvatska i Portugal porekle prava homoseksualnih osoba svojim ustavnim definicijama braka, zastupnik Davor Ivo Stier je oštro odgovorio:„Kao kršćanski demokrat naravno da se zalažem za poštivanja dostojanstva svake ljudske osobe i ne smije biti tolerancije prema homofobiji. No kada čujem kolegu iz Španjolske kako kritizira referendum u Hrvatskoj gdje je dvije trećine građana koji su izašli na taj isti referendum glasovalo za takvu ustavnu definiciju braka doista se pitam koja je namjera ove rasprave? Je li svrha uistinu zaštita osobnih sloboda ili možda ipak otvaranje ideoloških sukoba prije izbora za Europski parlament“,rekao je Stier tijekom rasprave o izvješću.

„Ne ćete preko Europskoga parlamenta promijeniti ustavnu definiciju braka u Hrvatskoj, koja nije ugrozila ničija prava„oštro je zaključio Stier.Stier smatra kako raspravama ovog tipa nije mjesto u Europskom parlamentu i protivi se donošenju ove rezolucije.
Ivona Milinović/hrvatski-fokus.hr

2 comments

  1. Ante Luetić,dipl.iur.,Mostarska 37,Split

    A gdje su bili ostali ‘desnouhljebi’,i kako su ‘glasovali’? Prodaja svjetonazora opet je pokazala svu bijedu i granice njihovih ‘sposobnosti’. Hrvat Hrvatu, opet, ‘hrvat’!
    Ante Luetić

Odgovori

Skip to content