OPTUŽBE ZA KRIMINALNE RADNJE NISU MU NAŠTETILE Peternel o Hribarovom povratku: Provokator okružen ideološkim poklonicima, ovo je jeftina provokacija

Autor

Teddea Senjanović

Prema neslužbenim informacijama redatelj Hrvoje Hribar mogao bi postati novi ravnatelj Kulturno informativnog centra (KIC). Odabir Hribara izglasalo je KIC-ovo upravno vijeće, a sada se čeka sastanak Gradske skupština Grada Zagreba, na kojem bi se potencijalno moglo potvrditi njegovo imenovanje. Predsjednik zagrebačkog ogranka Domovinskog pokreta Igor Peternel o ovoj odluci nema lijepe riječi te je za portal Direktno kazao kako je opet riječ o jeftinoj ideološkoj provokaciji.

25.04.2022. u 22:25

Peternel navodi kako je zamijerao još Vladi Tihomira Oreškovića što nisu na vrijeme smijenili Hribara, zbog čega ne čudi što ovu odluku smatra poražavajućom.

00:19 / 00:20

“Sjetimo se samo Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) dok ga je Hribar vodio. To je bila organizacija jednog političkog i ideološkog jednoumlja koja se isključivo bavila propagandom jedne ideologije.

Trošio se javni novac na promociju te ideologije i promoviranje te provociranje onih koji drugačije misle, a što je ta provokacija bila dublja i bezobraznija to se Hribar bolje osjećao, pogotovo među svojim ideološkim poklonicima. Na kraju je i otišao pod sumnjom za malverzacije i netransparentno poslovanje”, navodi Peternel.

Portal Direktno, još je 2014. godine pisao kako se Hrvatski audiovizualni centar pretvorio u najobičniju kasicu-prasicu ravnatelja Hrvoja Hribara zbog čega se moglo čuti nezadovoljstvo hrvatskih filma.

Njegovo ponovno imenovanje i to na čelo KIC-a za Peternela je ponovno “jeftina ideološka provokacija” koju je očekivao te navodi kako na ovakav potez svakako neće ostati u sjeni.

Hribar je, podsjetimo, nekadašnji ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, a na tu je poziciju dao ostavku 2017. godine, i to pod optužbama za kriminal, koje su kasnije odbačene.

U međuvremenu se bavio konzultantskim uslugama za filmske projekte i u stranim filmskim fondovima, bio je član Upravnog odbora Europske federacije redatelja te mjesečno lobirao po Europskom parlamentu i Komisiji s predstavnicima europskih scenarista i autorskopravnih organizacija. Uz to nosi titulu francuskog Viteza reda umjetnosti i književnosti i povremeno snima reklame.

 

https://direktno.hr/direkt/peternel-o-hribarovom-povratku-provokator-okruzen-ideoloskim-poklonicima-ovo-je-jeftina-provokacija-269534/

 

Skip to content