Koji su istinski životni i politički korijeni Obame?

U dobi od 18 godina, Barack Obama, po vlastitom priznanju, stigao na Occidental College kao predani revolucionarni marksist.  Koji je bio izvor Obaminog predanja marksizmu? Tijekom svoje predsjedničke kampanje 2008. i mandata, postavljana su pitanja, u vezi njegove obiteljske pozadine, ekonomske filozofije, ali i temeljne političke ideologije.

 

Knjiga Snovi Mog pravog oca je alternativa “autobiografiji” Barack Obama, nudeći drugačiju teoriju o tome što bi mogao biti obris života i politike 44. američkog predsjednika.

U Snovima moga pravog otca, Barack Obama je portretiran glasom glumca, koji bilježi životni put Baracka Obame u socijalizmu, od rođenja do njegova izbora za Predsjednika. Film počinje predstavljajući slučaj pravog oca Baracka Obame, Frank Marshall Davisa, propagatora američke komunističke partije, što je vjerojatno oblikovalo Obamin pogled na svijet tijekom njegovih formativnih godina. Barack Obama se prodao u Americi kao multi-kulti ideal, kao čovjek koji je stajao iznad politike. Da li je bajka o ocu kao kenijskom uzgajivaču koza, tek obskurna marksistička agenda, nepomirljiva s američkim vrijednostima?

Ova fascinantna narativa dijelom se temelji na 2 godine istraživanja, intervjua, nedavno otkrivenih snimki i fotografija, Davisih rukopisa, kao i samog Obame. Snovi mog pravog oca isprepliću dokazane činjenice s obrazloženom logikom, kao i špekulacijama u pokušaju ispunjavanja očitih nedostataka u Obaminoj povijesti. Je li to priča koju je sam Barack Obama trebao reći, otkrivajući svoj stvarni plan koji “bitno mijenja Ameriku?”

Redatelj Joel Gilbert zaključuje, “The ‘Birthers’ su bili zadatak za budale. Da bi razumjeli Obame planove za Ameriku, pitanje nije “Gdje je rodni list?  ‘Pitanje je “Tko je pravi otac?'”

{youtube}6jrrnkKmUzo{/youtube}

M. Skitić/benedikt.hr

Odgovori

Skip to content