ZAŠTO UDBAŠKO-KOSOVSKI NOVINARI OPET ŽESTOKO UDARAJU PO HDZ-u?

Mladen Pleše, čovjek koji je promijenio više redakcija nego amsterdamska prostitutka partnera, raspisao se o HDZ-u, krivo mu je što se HDZ vraća Tuđmanu, ali preko Gojka Šuška a ne preko njegovog bivšeg idola Ive Sanadera. Inače, Pleše je ne tako davno, u prvim danima okupacije Slobodne Dalmacije , bio Pavićev namjesnik za dugopoljsku tvorbu, spomenutu Slobodnu Dalmaciju, dakle, u vrijeme kada je Slobodna tek pala u Pavićeve ruke, a nakon derneka Pavića i Sanadera na najpoznatijoj hrvatskoj jahti.
Nakon što Davor Butković više ne može braniti sam sebe, nakon  što mu je Porezna uprava zadala posljednji čavao u, metaforički rečeno, lijes vjerodostojnosti, komentatorske uloge u Jutarnjem listu morao se dohvatiti čovjek koji je priređivao u zračnoj luci Pleso vatrene dočeke Sanaderu, već spomenuti Mladen Pleše, nekoć gorljivi “ministar”, danas pokojnog, Ive Pukanića. Pleše je zapravo ogledni primjer na kakvim se manipulatorskim osnovama izgradilo hrvatsko novinarstvo, bastion govora mržnje, podvale i divljeg bogaćenja. Dvadesetak godina u hrvatskom medijskom prostoru vlada Omerta, i nema razlike između takozvanih lijevih i takozvanih desnih medija.

Zašto je Pleše napao Tomislava Karamarka, i zašto već danima iz udarnog glasila monopolističkog kartela dolaze napadi na novog šefa HDZ-a? Naime, da bi se to razumjelo potrebno je vratiti se na prapočetak dolaska Sanadera na čelo stranke koja je poslije Tuđmanove smrti bila u svojevrsnom rasulu. Tada je, na krilima zloglasnih medija, iskrsnuo Sanader, danas se pokazalo kako to nije bilo slučajno te da brojne pijanke Sanadera, Butkovića, Pavića i Pleša također nisu bile slučajne, nakon svake pijanke u Jutarnjem listu pisale su se zakletve vječne ljubavi bivšem premijeru. Nakon svake zakletve Pavićev monopolistički kartel se proširivao, i uopće nije bilo važno što se radilo o bastionu hrvatskog primitivizma, leglu dezinformacije.

Lažni intervju Davoru Butkoviću uopće nije odmogao u karijeri, kao što karijeri Jelene Lović nije odmogla zakletva ispisana u “članku”: “Zašto ću glasovati za HDZ”, dakako, ne bilo koji, onaj Sanaderov. Potpuno je jasno da se Butković, čija je taština veća od Medvednice, nije mogao šepuriti Banskim dvorima za vrijeme Tuđmanove vladavine, niti je Tuđman na aerodromu se prežderavao s Plešeom, i to je osnovni razlog zašto udarna pera monopolističkog katrela napadaju Karamarka. Njima je posve jasno da će se nakon promjene vlasti u Hrvatskoj za tri i pol godine puno toga promijeniti, a možda i postaviti pitanje Paviću kako je došao do prvog milijuna, pitanje koje se nikada nije postavilo, a koje je ključno pitanje hrvatske medijske scene. Eventualnim padom EPH kartela hrvatski medijski prostor dobio bio neophodno pročiščavanje i provjetravanje nakon čega bi se rakova djeca razbježala Hrvatskom nešto poput Feralove mladunčadi, no, nikada više ne bi povratili staru moć. Bez moći, generirane dernekovanjem s najistaknutijim političarima, tajkunima, novinarstvo tipa Mladena Plešea ne znači ništa, i njemu je to jasno.

 

 

I. Bacak/benedikt

Odgovori

Skip to content