Partijski udar na Stjepana Šterca – svjedoka obrane hrvatskih generala u Haagu

DEMONOGRAFIJA PROTIV HRVATSKE DEMOGRAFIJE Nije problem što se Uzelac izjašnjavao protiv hrvatskog osamostaljenja

– to se može shvatiti i kao dozvoljeno promišljanje glede budućnosti hrvatske nacije, ali to je drugačije zvučalo u uvjetima direktne vojne ugroze od strane Srbije, posrbljene JNA i paravojnih srpskih milicija na teritoriju RH i BiH.

Otuđene strukture RH prekrajaju i upravno vijeće Instituta za migracije i narodnosti. Zagrebačkog znanstvenika, punokrvnog geografa i poznatog demografa Stjepana Šterca, doktora tih područja znanosti, zamijenio je defektolog i beogradski doktor Slobodan Uzelac.

Zamislite da u CERN-u nekog poznatog i dokazanog fizičara zamijeni defektolog! Šterc je u ovome teškom vremenu ekonomske i društvene depresije jako značajan za ozdravljenje Hrvatske, jer je davno prepoznao da je naš prvi problem onaj demografski, što je statistički dokazao engleski analitičar Edward Hugh. Slučaj Stjepana Šterca obiluje velikim kontraverzama. (1) Šterc je znanstvenik i demograf, a Uzelac političar i defektolog. (2) Šterc je jedan od najvećih poznavatelja migracija na području Hrvatske i susjedne BiH, prilično upućen poznavatelj stanja u hrvatskom iseljeništvu i hrvatskim enklavama poput Gradišća i Bunjevačke tvrdine. Uzelac nastupa kao predstavnik srpske manjine u RH – takve zovemo profesionalnim Srbima. Njegovo imenovanje u upravno vijeće IMIN-a zorno prezentira glupost “naših” nepismenih političara, koji krivo shvaćaju ono “narodnosti” u nazivu našeg instituta za migracije. (3) Šterc promiče pozitivne hrvatske vrijednosti, a Uzelac je davao izjave koje su sramotile Hrvate i Hrvatsku. (4) Šterc je hrvatski domoljub, koji je dao svoj osobni doprinos Domovinskom ratu i koji se pojavio kao važan i kompetentan svjedok obrane hrvatskih generala pred haaškim Tribunalom. Nije problem što se Uzelac izjašnjavao protiv hrvatskog osamostaljenja – to se može shvatiti i kao dozvoljeno promišljanje glede budućnosti hrvatske nacije, ali to je drugačije zvučalo u uvjetima direktne vojne ugroze od strane Srbije, posrbljene JNA i paravojnih srpskih milicija na teritoriju RH i BiH, kada su dobar dio Hrvatske i BiH bili okupirani. Ovih tužnih dana, kada obnavljamo sjećanje na jezovit velikosrpski genocid nad bosanskim muslimanima u Srebrenici, moramo naglasiti da se u prošlom ratu dogodilo najgore četničko divljanje i brojni srpski ratni zločini nad Hrvatima i bosanskim muslimanima – sve je to izazvalo snažne negativne demografske procese u RH, a u svezi takvih Uzelac je već dao brojne neprihvatljive izjave. Uzelac je jedini u Saboru glasovao protiv Deklaracije o ništetnosti pravnih akata bivše JNA! I protiv samostalnosti Kosova. Uzelac je snažno lobirao za sramotnu obnovu sramotnog spomenika u Srbu. Hrvatska ima svoje Pribičeviće, neki od njih su branili Vukovar, ali “hrvatska” vlast uporno promovira posve drugačije Srbe, čime smutljivci generiraju napetosti i onda se nameću kao pomiritelji.

HDZ treba hitnu medicinku pomoć

Demografiju potiskuje demonografija. Hrvatska demografija bavila se migracijama u Indiji, a slijedećih nekoliko godina proučavat će dragovoljni odlazak Srba iz Hrvatske krajine u Bosansku krajinu za spas paradržavne Republike Srpske, sve kao moderan egzodus biblijskih razmjera. Sramimo se Jasenovca, ali se sramimo i Bleiburga – reče nam danas dezorijentirani lik iz HDZ-a. Koje su to budale! Takve idiote zaista je trebalo skupiti na jednom mjestu i u istoj stranci! Ne čudim se postupcima Partije, koja nameće svoj novogovor i produbljava ekonomsku i društvenu krizu u Hrvata, ali kako to da HDZ preuzima tuđinsku terminologiju. Zašto bi se Hrvati trebali sramiti Bleiburga i Križnog puta, odnosno genocida koji je nad njima počinjen? HDZ treba hitnu medicinsku pomoć. Što sve ulazi u demografiju ovoga prostora? Ako odstranite Šterca i ostale znanstvenike, onda se otvara mogućnost podvaljivanja velikosrpskih krivotvorina pod znanstvene istine. Sanaderov koalicijski partner postaje partner i nove vlasti. Partner HDZ-a je partner Partije, a protivnik HDZ-a je protivnik Partije i obrnuto. Pa ipak, poremećeni HDZ prepoznao je Šterca kao protivnika, ali ga nije dirao. Možemo reći da je poštivao njegovu akademsku autonomiju i demografsku kompetentnost. Dakle, možemo reći da slučaj Šterc potvrđuje jednu zlokobnu istinu, koja je zaprepastila naciju – da je Partija gora i od Udbe.

Slučaj Šterc kao ogledalo protuhrvatskog procesa

Koalicija Kukuriku nema nikakvih skrupula. SDP i HNS drsko trpaju svoje članove i simpatizere u sve institucije, mimo natječaja. Udbaši su znali dovesti nekog hrvatskog seljačića iz neke naše provincije, da glumi hrvatskog emigranta kao dio prividne političke ravnoteže i tog proklamiranog pomirenja, a Partija nastupa isključivo, drsko i bezobrazno. Slučaj Šterc samo je ogledalo jednog šireg protuhrvatskog procesa. Postavljanje Vesne Pusić na čelo vanjskih poslova Hrvatske, nakon što je izjavila da je Hrvatska izvršila agresiju u BiH, snažno uznemirava lojalne građane RH, kao i Hrvate u BiH i dijaspori, pa se u demografskom smislu može gledati kao poticaj Hrvatima za pojačan odlazak sa ovih prostora. U ovoj je godini aktualna vlast povukla poteze koji se mogu kvalificirati kao pokušaji protjerivanja Hrvata sa ovih prostora.

I zašto Partija nije previdjela jednog demografa? Zašto je Šterc tolika prijetnja za Partiju i pripadnu interesnu topologiju? Pa, ideje Stjepana Šterca ruše dvostranačje HDZ-SDP. Šterc je procjenjivao da drugačije organizirani pravaši mogu poremetiti planove vladajućih struktura. Pokušao je osnažiti zagrebački HSP i tako pogurnuti regionalne pravaše na nacionalni nivo. Znamo da su njegove zamisli propale u pometnji prevelike ponude sitnih opcija i brojnih novih vođa, i da HSP nije ušao u Sabor, a HSP-AS ima samo jednog predstavnika. Ne bih se iznenadio da je tu bilo i obavještajnog uplitanja, “domaćeg” i stranog. U svakom slučaju, pravaške opcije ostale su regionalne, pa je bitka protiv lažnog dvostranačja spala na Dragutina Lesara. Možda će Stjepan Šterc naći snage da ponovno pokrene pravaše na nacionalnom planu. Kako stvari stoje, samo pravaška i/ili izvorna HSS-ovska opcija mogu pokrenuti demografsku obnovu u Hrvatskoj. Bolje je u Hrvatsku preseliti sve Srbe iz Srbije i BiH, nego dozvoliti da se Hrvatska dalje demografski prazni. Novi domovinski rat bit će borba za demografsku obnovu. Već skoro stotinu godina na ovome prostoru imamo otvoreni i neraskidivi savez Partije, Udbe i onih Srba u Hrvatskoj koji se ne osjećaju i Hrvatima, makar u političkom smislu. Na stare protuhrvatske mreže nadograđuju se nove, pa glede toga ne možemo očekivati nikakvo ozdravljenje. U igri su tuđinski interesi, veliki novci i utjecajne pozicije. Ne postoje slobodni izbori u jednoj duboko korumpiranoj zemlji, pa je “crvenu” Osovinu nemoguće razbiti “demokratskim” sredstvima. Odstranjivanje istaknutog hrvatskog demografa iz hrvatskog instituta za migracije pripada tragičnoj reokupaciji Jadrana i Lijepe Naše drugim sredstvima.

 

tvrtkodolic.blogger.hr

Odgovori

Skip to content